Jorge Javier Vázquez presentant un programa en directe

Jorge Javier Vázquez no es mossega la llengua: «S'ha de denunciar»

El presentador de 'Sálvame' defensa Rocío Carrasco i assegura que hauria de denunciar a la seva filla

Jorge Javier Vázquez ha tornat a donar la seva opinió en el seu bloc de 'Lecturas' i ha volgut parlar sobre el tema del moment, i segurament de la dècada, en la premsa del cor: la sèrie documental que relata el patiment de Rocío Carrasco.

El presentador de 'Sálvame' no es mossega la llengua i explica com va viure l'entrevista d'aquest dimecres, 21 d'abril, a Rocío Carrasco:  «Sento que em costa reprimir les llàgrimes. Quina ximpleria tinc al cos, per favor. Miro de reüll a Carlota i veig que se li escapa una llàgrima. Retiro la mirada immediatament per no plorar. Però torni a tenir ganes de plorar quan Rocío Carrasco entra a plató entre llàgrimes. La veiem tan sola que morim de ganes de fer-li una abraçada, però no podem. La maleïda distància de seguretat que tant de mal ens està fent en situacions com aquesta», lamenta Jorge.


«Amb Rocío Carrasco no hem estat tan generosos, per què?»

«Una dona maltractada no hauria de ser qüestionada», confessa el presentador. «Molts dels que ens dediquem a aquesta professió hem entrevistat a dones maltractades. La majoria de les vegades, anònimes. No recordo posar en dubte a cap víctima. És més, intenten ajudar-les i ens emocionem amb les seves històries. Amb Rocío Carrasco no hem estat tan generosos. Per què? Ho ignoro», reflexiona.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Jorge Javier posa sobre la taula la raó per la qual sovint no volem creure'ns a una dona maltractada com Rocío Carrasco. «Potser perquè està a les nostres vides des de fa anys i els prejudicis ens impedeixen valorar la magnitud del seu testimoni. En general som incapaços de separar la persona del personatge i ens manifestem segons la relació que hem tingut amb ella durant aquests anys. Si ens ha caigut bé acceptem el seu testimoni, però si per alguna raó no ens fa gràcia, doncs no té res a fer. Està sentenciada abans de ser escoltada. Rocío Carrasco és una víctima. Ningú ho pot posar en dubte», assegura el presentador.

A més, Jorge Javier manifesta que no s'està valorant el valor que ha tingut Rocío Carrasco per parlar sobre la seva història: «Crec que hauran de passar anys per entendre la importància del testimoni de Rocío Carrasco. No només perquè s'ha donat visibilitat a una cosa tan desconeguda com el maltractament psicològic, sinó perquè s'ha posat sobre la taula un tema com el de la violència que poden exercir els fills sobre els pares», exposa el presentador català.

«Si un fill o una filla t'agredeix, s'ha de denunciar»

Jorge Javier està molt dolgut pel comportament de Rocío Flores: «Si una dona maltractada pel seu marit calla durant anys per vergonya, imagineu-vos com deu ser que et maltracti la teva filla. Deixant de banda la vergonya, ella deu protegir-la perquè és un ésser estimat. La consigna és clara: si un fill o una filla t'agredeix, s'ha de denunciar. Denunciar, encara que et faci mal, és el més sa per a tots dos», assegura.

D'altra banda, el periodista català no entén l'actitud d'algunes persones: «Que després del que ha explicat, que encara es digui que Rocío hauria de parlar amb la seva filla... No és trist, és desolador. Són persones poc empàtiques i absolutament convençudes que el món s'ha de regir únicament per les seves normes de comportament», manifesta Jorge Javier.

«La seva filla, abans de ser botxí, també va ser víctima»

Finalment, Jorge Javier explica que no cal perdre el focus amb Rocío Flores, afirmant que també és víctima: «A poca gent li importa que els professionals aconsellin a Rocío Carrasco que encara no és el moment de parlar amb la seva filla perquè aquest retrobament seria fictici. Tornar a la casella de sortida, a aquests anys que van provocar dolor, terror i por a una mare desesperada davant la violència d'una filla. I, si us plau: recordem el que va dir dimecres Rocío Carrasco. Que la seva filla, abans de ser botxí, també va ser víctima», conclou.