Primer pla de Jorge Javier Vázquez amb posat seriós

Jorge Javier Vázquez revela per primera vegada de què va morir el seu pare

Surt a la llum un dels episodis més durs de la vida de Jorge Javier Vázquez

Sens dubte, per a Jorge Javier Vázquez aquest any ha estat un dels pitjors de la seva vida. I és que el juny de l'any passat el presentador va haver d'afrontar una pèrdua molt dura. La d'una de les seves amigues més íntimes, Mila Ximénez, que va morir a causa d'un càncer de pulmó.

De fet, per al de Badalona va ser tan dur que fins i tot va confessar que no sabia que «es podia viure amb tant de dolor, amb tan poques ganes. M'he adonat que durant un any he estat mort sentimentalment, emocionalment, sense sentir absolutament res», deia fa uns quants mesos.

Com ell va revelar, la mort de la col·laboradora el va deixar «molt trastocat, no pensava que tant». Així mateix, un altre dels episodis que el va marcar va ser la tràgica mort del seu pare, que va perdre la vida el 1997.

Jorge Javier Vázquez
Jorge Javier Vázquez va explicar com va morir el seu pare. | Mediaset
 

La mort del pare de Jorge Javier Vázquez

Jorge Javier Vázquez, malgrat ser una de les cares més conegudes de Telecinco, sempre ha estat força gelós amb la seva vida privada. En aquestes dues dècades que fa que treballa a la televisió, el filòleg poques vegades ha parlat públicament de la seva intimitat.

Sens dubte, de qui el presentador de Sálvame ha parlat obertament en tot aquest temps ha estat de la seva mare, María Morales Martínez, amb qui manté una relació molt estreta. Pel català, la dona que li va donar la vida és un pilar fonamental de la seva vida, ja que sempre ha estat al seu costat en els moments més durs.

Però de qui parla poc o pràcticament res és del seu pare, ja que és un tema força espinós per a ell. Pel que se sap, el progenitor de Jorge Javier Vázquez va morir un 18 de març del 1997, a l'edat de 59 anys, a causa d'un tumor cerebral.

«El meu pare era molt estricte i sever, amb mi va ser molt dur, però no li tinc rancúnia ni odi en absolut. Em va fer ràbia que es morís tan jove i d'un tumor. No vaig poder tenir converses amb ell, però tampoc les vaig trobar a faltar», va explicar aleshores.

Segons va explicar el català, al principi el seu pare mai va acceptar la seva homosexualitat, de manera que la relació entre ells dos va ser força tensa.

«Jo era conegut per ser el 'marica' del bloc. El meu pare era d'aquells que deia que preferia un fill mort abans que marieta i això ho vaig haver d'escoltar diverses vegades a casa», va revelar.

Justament, per al de Badalona aquesta data no només el va marcar perquè va perdre el seu progenitor, sinó també per un altre motiu. I és que un dia com aquest el 2019 Jorge Javier Vázquez va patir un ictus que gairebé li costa la vida.

Per sort, l'amic de Belén Esteban va aconseguir recuperar-se i reprendre la feina a Telecinco poc temps després. En el cas del seu pare, no va tenir la mateixa sort.

Totes aquestes tristes vivències estan reflectides al seu últim llibre, Antes del olvido, on s'ha sincerat com mai sobre els aspectes més privats de la seva vida. Com era evident, en una de les seccions de l'esmentada obra, el català ret homenatge a la seva amiga, Mila Ximénez.

Foto de Jorge Javier Vázquez de perfil.
Aquest any està sent extremadament dur per a Jorge Javier Vázquez. | Telecinco
 

Jorge Javier Vázquez: «La pèrdua de Mila em va deixar mort en vida»

Una bona prova que per a Jorge Javier Vázquez la mort de la col·laboradora va ser un cop dur en la seva vida ha estat l'exclusiva que acaba de concedir per a Lecturas.

Avui, 9 de novembre, el filòleg ha protagonitzat la portada de l'esmentada revista, en què s'ha sincerat com mai sobre el que va suposar per a ell aquest terrible episodi.

«La pèrdua de Mila em va deixar mort en vida», era la frase en qüestió que es podia llegir en primer pla. «He estat molt de temps sense sentir absolutament res. Jo crec que he tingut un bloqueig d'emocions absolut i ara és quan estic fent el veritable dol, el de plorar», deia.

Així mateix, al seu perfil d'Instagram el presentador també es va voler confessar pel que fa a aquesta exclusiva. «M'ha costat cinquanta-dos anys i mig escriure Antes del olvido», escrivia.

«Mila, si no te n'haguessis anat potser no ho hauria escrit. Perquè des d'on estiguis m'has ajudat a acceptar-me d'una vegada per totes i espero que per sempre. Demà comença l'aventura. Ens enlairem, Mila. I recorda que el teu noi no t'oblida. Et trobo a faltar, ja ho saps».