Jorge Javier Vázquez durant una gala de 'Supervivientes' el 27 de febrer de 2020

Jorge Javier Vázquez se sincera: «Ganes de plorar»

El presentador ha relatat al seu bloc de 'Lecturas' com es va sentir

Qui aquests últims anys hagi seguit la trajectòria personal i professional de Jorge Javier Vázquez, sap perfectament que mai ha amagat la seva ideologia política. El presentador de Telecinco no dubta a opinar sobre els temes més candents de l'actualitat política, i ho fa sense cap tipus d'embut. La seva opinió té una repercussió molt forta a Espanya: no hem d'oblidar que els programes televisius que ha presentat han tingut moltíssims seguidors. El 2009 es va posar sl capdavant de 'Sálvame' després d'anys treballant a 'Aquí hay tomate', i també és la cara visible d'altres programes com 'Supervivientes' o 'Gran Hermano VIP'.

Vázquez és, sens dubte, un dels grans presentadors de la televisió del nostre país, i és per això que les seves opinions generen tant de ressò. Sovint també reivindica els seus orígens: és de Badalona. Concretament, de l'humil barri de Sant Roc, on va néixer i es va criar. Saber això és clau per entendre d'on ve la ideologia de Jorge Javier Vázquez, qui, com dèiem, no amaga que es considera una persona d'esquerres.

L'opinió de Jorge Javier Vázquez

Ara, poc més d'una setmana després de les eleccions a la Comunitat de Madrid, Jorge Javier Vázquez ha volgut explicar obertament les sensacions que va tenir després d'uns comicis que van deixar molt clara l'opinió general dels madrilenys: el PP d'Isabel Díaz Ayuso es va imposar de manera evident amb 65 escons, a molta distància de Más Madrid i del PSOE, que van aconseguir 24 escons cadascun. Darrere de tot, VOX va obtenir 13 diputats de Vox i Unidas Podemos, 10. I Ciudadanos va quedar fora de la cambra autonòmica madrilenya.

En un article al bloc que té a l'edició digital de 'Lecturas', anomenat 'Vidas propias', el català s'ha sincerat i ha confessat els resultats electorals el van deixar molt trist. «No ens enganyem: jo era dels que creien que l'esquerra tenia opcions a Madrid, i quan vaig veure els resultats, em van venir ganes de plorar», escriu Vázquez, que reconeix que la victòria d'Ayuso és «incontestable» i que «ha arrasat».

«Des de dimarts passat que estic fluix. A poc a poc em vaig recuperant, tot i que m'està costant», confessa Jorge Javier, notablement afectat per la victòria de la candidata del PP, que serà investida novament com a presidenta de la Comunitat a mitjan juny. Novament, i amb molta sinceritat, el presentador no amaga que se sent decebut per la victòria d'una candidata que no era la seva, que no es correspon amb les seves preferències polítiques. I és que, en aquesta ocasió, el català es va mullar fins i tot en campanya.

Vázquez va donar suport al candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, a qui fins i tot va acompanyar en un míting al barri de Vallecas. El presentador va voler fer costat al candidat socialista i va confessar, també al bloc de 'Lecturas', que el votaria el 4 de maig. «Vull viure en una comunitat on prevalgui la pau», va dir en aquell moment. La veritat és que ni tan sols el recolzament mediàtic de Jorge Javier va servir perquè el socialista s'apropés a la victòria: Gabilondo va passar de 37 a 24 escons i va perdre el lideratge progressista, sent sobrepassat per Más Madrid, cosa que va propiciar que renunciés a ser diputat regional i que es retirés de la primera línia política.