José Corbacho i la seva malaltia renal: els seus símptomes i factors de risc

L'humorista patia des de fa anys una insuficiència renal crònica que l'ha obligat a sotmetre's a un trasplantament

José Corbacho després de l'operació
José Corbacho ha estat operat amb èxit d'un trasplant de ronyó | Instagram

José Corbacho ha anunciat que ha estat operat amb èxit d'un trasplantament de ronyó. Fa uns quants anys els metges li van diagnosticar una insuficiència renal crònica, una patologia que amb el pas del temps se li ha aguditzat fins al punt en què l'actor, de 54 anys, ha necessitat un trasplantament de ronyó. 

Ha estat el mateix intèrpret i humorista qui ho ha comunicat a través de les xarxes: «Acaba una etapa. Fa tres anys em van comunicar que la meva insuficiència renal crònica em portaria a haver de passar per un trasplantament de ronyó. I aquest moment ha arribat», va començar.

Intervingut fa una setmana

Fa tot just una setmana que Corbacho va ser intervingut, i ha pogut ser operat gràcies a la seva germana, qui li ha donat un ronyó. Corbacho s'ha mostrat agraït, i en el seu post concloïa: «La vida segueix i és meravellosa. Però no oblidem que tots hem de posar de la nostra part perquè ho segueixi sent. Per la meva no faltarà. Ens veiem aviat, perquè la vida segueix i 'The show must go on'».

A més de la seva germana, un altre dels grans suports de José Corbacho en aquests difícils moments ha estat la seva dona, Mónica Mira, amb qui porta casat 14 anys. L'actor també té un fill, Adisu, de 15 anys, que va adoptar a Etiòpia, al costat de la seva primera esposa, Anna Barrachina, de la qual es va divorciar inesperadament, tot i que actualment mantenen una excel·lent relació pel benestar del fill que tenen en comú.

Un diagnòstic precoç ha estat la clau de l'èxit

José Corbacho patia una malaltia renal que, tal com apunten des de la Societat Espanyola de Nefrologia, afecta el 10% de la població adulta espanyola. Al nostre país, uns set milions de persones la pateixen i d'elles, 60.000 necessiten un trasplantament per substituir la funció dels seus ronyons.

En el cas de Corbacho, el diagnòstic precoç de la malaltia ha estat fonamental. I és que el problema augmenta per la falta d'avaluació tant dels factors de risc, com de la mateixa malaltia renal crònica, ja que moltes persones que la pateixen  no manifesten cap símptoma fins que l'afecció està molt avançada.

Els símptomes més comuns que presenta aquesta malaltia són: l'alteració del sabor dels menjars, nàusees, confusió o dificultat per pensar, falta de gana o fatiga.


Comentaris

envia el comentari