Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de l'actor espanyol José Coronado

José Coronado i l'addicció que pot empitjorar el seu delicat estat de salut

L'actor havia patit un infart l'any 2017

José Coronado es pot considerar tot un afortunat perquè pot presumir que la vida li somriu. Triomfa al cinema i a la televisió amb tots els seus projectes i tampoc li va malament la cosa en el terreny amorós.

Des de fa uns mesos manté una relació sentimental amb Irene López, que havia estat la seva companya en el repartiment d'Entrevías. El proper 14 d'agost farà 65 anys, en ple rodatge de Verano en rojo, encara que amb una assignatura pendent.

Tot i intentar apartar-lo de la seva vida, Coronado encara conserva una addicció que pot arribar a suposar tot un problema per al seu estat de salut. Aquest és el tabac. I és que continua fumant malgrat les advertències dels metges, puix que cal no oblidar que va patir un infart en 2017.

És un hàbit que li costa molt eliminar, malgrat que és conscient del gran mal que li pot causar, però ara com ara el manté. Actualment, l'actor pot presumir d'estar passant per un dels millors instants de la seva carrera. I és que tot allò que toca ho converteix en or, sobretot a la petita pantalla on han triomfat la majoria de les seves sèries.

Les més recents, Entrevías, El Príncipe, Vivir sin permiso o El Inocente. A més a més, l'actor arriba pràcticament a l'edat de jubilació en un estat de forma envejable. Sí, perquè no sembla que ningú el retirarà.

Imatge de José Coronado saludant a la premsa
José Coronado és un dels actors més reconeguts del cine espanyol | Europa Press

Aquest estiu es troba rodant Verano en rojo, una pel·lícula de la realitzadora catalana Belén Macías. Té com a localitzacions Madrid i Pamplona, i el pes de l'argument recaurà sobre ell i Marta Nieto.

Així doncs, sembla que la feina no n'hi falta i això és una cosa d'agrair, sobretot a certes edats. Continuen comptant amb ell i encara li queda corda per a estona.

José Coronado veu com la salut li dona una petita treva, però tampoc oblida el que li va passar fa cinc anys. En unes entrevistes a El País explicava en 2017 que abans de l'infart fumava «com un carreter» i menjava de tot. Tanmateix, ja avançava les seves intencions de deixar el tabac.

Afirmava que «ho estic deixant», però actualment encara se'l pot veure amb la cigarreta a la boca. Segons sembla, tot es va quedar en un simple propòsit, o és que va poder haver-hi pel camí algun tipus de recaiguda.

Arran d'aquell episodi va patir un moment molt complicat. «Després que em donés, vaig tenir mesos de pors tremends. Vaig caure també en una depressió, una cosa comuna en la gent que pateix un infart», va apuntar a El Mundo.

Imatge de José Coronado als Premis Platino del Cinema Iberoamericà
Per molt que ho va intentar, Coronado no aconsegueix eliminar el tabac de la seva vida | Europa Press

Allò el va ajudar molt, sobretot a «prioritzar» i a «relativitzar» les coses. Explicava que «abans, si sortia alguna cosa malament em portaven els dimonis. Ara penso que no estic operant a vida o mort, soc un puto còmic», assenyalava al diari.

José Coronado, davant del seu any més il·lusionant

José Coronado compta amb una trajectòria professional envejable. Durant aquest any se l'ha vist en infinitat de produccions. Entre elles, Historias para no contar, Entrevías, La chica de la nieve o What about love.

També disposa d'uns quants títols a les plataformes televisives, com a Secuestro, Contratiempo, Tu hijo o Cien años de perdón. Per tant, 2022 es pot considerar un dels més especials per a ell.

Respecte al terreny sentimental, fa uns dies la revista Diez Minutos el treia en portada amb la seva noia. En aquesta, asseguraven que després de diversos mesos de relació havien refermat el seu romanç.

Abans, però, José Coronado va estar casat amb Paola Dominguín, amb qui va tenir el seu fill Nicolás. Durant un temps també va sortir amb Mónica Molina, la mare de la seva filla Candela. Tot i això, ara gaudeix de la vida al costat d'Irene López.