José Luis Gil a un 'photocall'

José Luis Gil, trencat per la devastadora malaltia que afecta el seu company

José Luis Gil, en xoc després d'assabentar-se de la greu situació d'un company d''Aquí no hay quien viva'

José Luis Gil es continua recuperant després de l'ictus que va patir el mes de novembre passat. Una malaltia que l'ha deixat fora d'una sèrie tan icònica com La que se avecina.

De José Luis Gil se sap que la seva evolució és positiva, però no se n'han donat gaires detalls més del seu estat actual. Es tracta d'un dels intèrprets que ha estat des del capítol u a la ficció dels germans Caballero.

Gil va haver d'absentar-se per aquest greu problema de salut, però no és un fet aïllat el que ha apartat dels focus José Luis.

Ens hem assabentat que durant els últims dies, el mític Andrés Guerra, interpretat per Santiago Ramos, està passant-ho realment malament. Pateix una situació molt complicada. El 2014 es va saber que Santiago Ramos estava cobrant l'atur perquè no li sortia feina.

José Luis Gil és conscient que el seu amic té un problema greu

El conegut actor d'Aquí no hay quien viva o Pelotas, a més de protagonitzar diferents pel·lícules al món del cinema, feia parlar molt. I tot després del que s'ha publicat a Socialité. I és que la dona de l'amic de José Luis Gil es va posar en contacte amb el programa de Telecinco per desmentir que l'actor estigués arruïnat.

José Luis Gil actuant a 'La que se avecina'
José Luis Gil, trencat després de conèixer l'estat d'uns dels seus companys de professió. | Europa Press
 

La parella de l'actor, també mare de l'actriu María Adánez, va parlar sobre els problemes de salut del mític Andrés Guerra. Aquesta és la raó per la qual no veiem Santiago Ramos damunt dels escenaris. I és que, amb 73 anys, el conegut actor d'Aquí no hay quien viva pateix Parkinson.

«No és veritat, no està arruïnat ni a la misèria», aclaria la parella de Ramos.

«Li van diagnosticar Parkinson i està molt ben cuidat en una bona casa. No som rics, però tenim prou diners per cuidar-lo perfectament», ha observat la seva parella al programa presentat per Nuria Marín.

Santiago Ramos pateix Parkinson des de fa vuit anys

Cal mirar enrere vuit anys, just el dia en què a Santiago li van diagnosticar aquesta malaltia. I és que és un problema de salut que no només l'afecta amb tremolors a les mans o al cap. També afecta, i molt, la seva memòria.

Primer pla de Santiago Ramos
Des de fa anys, Santiago Ramos pateix Parkinson. | Instagram: @SANTIAGORAMOSACTOR
 

Per això, li resulta molt difícil treballar en el món de la interpretació. No li permet retenir un guió a la seva memòria, i el pitjor és que la malaltia va a més.

La malaltia de Parkinson és un trastorn neurodegeneratiu. Per això no és estrany que la pèrdua de la memòria sigui part d'aquesta evolució degenerativa. El doctor Liang explica que aquesta malaltia està relacionada amb una reducció de l'acetilcolina, un neurotransmissor clau per a la memòria.

«És una pena veure'l així perquè és un actor magnífic»

Un dels símptomes més freqüents són les dificultats per memoritzar fets del passat, sobretot els records més propers. També la dificultat de trobar les paraules idònies a l'hora de parlar.

«Aquesta malaltia és horrible perquè li ha pres tot. Conduir, la seva moto... Santi és molt bo al teatre i li han ofert projectes molt bons, però no pot fer cap d'obra. I és que el Parkinson l'afecta a la memòria, i un actor ha de tenir molta capacitat per memoritzar diàlegs».

«És una pena veure'l així perquè és un actor magnífic. Té set germans que estan pendents d'ell. Estem tots pendents de Santiago», explicava la seva dona, Paca Almenara.