Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla del músic Josep Carreras

Josep Carreras: els seus dos divorcis i el secret del seu segon matrimoni

El tenor ha protagonitzat diverses vegades el focus mediàtic

Josep Carreras, el cantant, compositor i director d'orquestra català és un dels personatges més coneguts del paradigma musical català. Se'l coneix per la seva llarga trajectòria professional com a tenor, però també per la seva lluita contra la leucèmia i per diferents assumptes personals. 

La leucèmia li van diagnosticar el 1987, just en el millor moment de la seva carrera professional. La gravetat de la malaltia feia que tingués poques possibilitats de sobreviure, però després de diferents tractaments de radioteràpia i quimioteràpia, i un autotrasplantament de medul·la, va aconseguir superar-la.

Després de l'exitosa superació va crear la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia, una organització que aposta per la investigació contra la leucèmia i que té un banc de donants de medul·la òssia.

El cantant Josep Carreras actuant durant el concert benèfic de la Fundació Montserrat Caballé l'any 2022
Josep Carreras cantant al concert benèfic de la Fundació Montserrat Caballé. | Europa Press

El secret més íntim

El tenor ha protagonitzat el centre mediàtic arran de diferents episodis de la seva vida personal. S'ha casat dues vegades, i s'ha separat les dues. La primera ho va fer amb Mercedes Pérez, un matrimoni que va durar de 1971 a 1992, amb qui va tenir dos fills. 

Anys després, el 2006, quan ja tenia 64 anys, va tornar-se a casar. Aquest segon cop, però ho va fer lluny del focus mediàtic i en secret, amb l'hostessa Jutta Maria Jäger a Ginebra. Unes núpcies que van ser les segones pel civil per al tenor, i que tampoc van ser les primeres per a ella, que també havia tingut un altre matrimoni anteriorment. 

De fet, segons La voz de Cádiz, Jutta i Carreras ja havien mantingut una relació sentimental entre 1985 i 1991, però que no va tirar endavant perquè Carreras no estava disposat a separar-se de la seva dona, Mercedes Pérez, ni dels seus fills. Temps després de separar-se va casar-se amb Jutta Maria Jägger. 

Cap dels dos matrimonis amb Jutta Maria Jäger i Mercedes Pérez no van fluctuar, de manera que ell mateix va confirmar la separació en les dues ocasions: «Davant l'interès suscitat en els mitjans, volem informar que actualment estem tramitant de mutu acord el divorci. Les nostres relacions personals segueixen i seguiran en el futur, guiant-se pel respecte, l'afecte i l'amistat mutus», explicava en el comunicat de separació amb l'hostessa, Jutta Maria, on també demanava respecte per a la seva intimitat personal i la de les seves famílies.

Xavier García Albiol el donava per mort

El 2022 va ser convertir-se en el centre mediàtic a causa de la publicació d'un tuit de l'exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol, que anunciava la mort de Josep Carreras: «M'acaben de comunicar la mort de Josep Carreras, una gran persona que vaig tenir l'honor de conèixer i que em va demostrar que el seu gran objectiu a la vida era ajudar a altres persones. Tot un exemple. Descansi en pau». 

Josep Carreras i, l'exalcalde de Badalona, Xavier García Albiol
Josep Carreras i Xavier García Albiol, exalcalde de Badalona | Europa Press

Un tuit que va fer saltar les alarmes a tot Catalunya, però que va ser publicat sense contrastar. Tot seguit va rectificar: «Fa uns minuts m'han informat de la mort de Josep Carreras i havia fet un tuit per donar-li el condol. Afortunadament, em confirmen que la informació és falsa, i per això he esborrat el tuit. Moltes gràcies a la Fundació Josep Carreras per la feina que fan per Badalona i per tota la societat».