Joan Carles en un cotxe

Els problemes de salut que pateix el rei Joan Carles (i a la Zarzuela estan amagant)

Joan Carles ha hagut de fer front a diversos infortunis en els últims temps

Els problemes de salut del rei Joan Carles han estat els principals motius pels quals ha acaparat l'atenció de la premsa últimament. I això és quelcom que l'emèrit no porta gens bé. A Joan Carles no li fa ni la més mínima gràcia que amb el seu estat de salut i, sobretot, que els periodistes li ho preguntin personalment.

Tot i això, és conegut per tots que Joan Carles ha hagut de fer front a diversos revessos a la seva salut.

I això no és una cosa nova. Des dels anys noranta, Joan Carles fa servir sonotone a causa dels problemes d'audició. Però aquest només és un dels molts problemes de salut als quals s'ha hagut d'enfrontar.

Juan Carlos i els seus problemes de salut

L'emèrit sempre ha intentat cuidar-se molt i tenir a la seva disposició els millors professionals. Però a Joan Carles no li agrada res que la seva salut copi els titulars de la premsa. Va ser el 2011 quan va protagonitzar una tensa trobada amb els mitjans després de ser preguntat per la seva intervenció al genoll.

Joan Carles sempre ha volgut mostrar una imatge forta i estable, per això no és plat de bon gust quan el seu delicat estat de salut fa ombra a la seva imatge:

«El que us agrada és matar-me i posar-me un pi a la panxa cada dia a la premsa», així sentenciava l'emèrit davant la insistència dels periodistes per saber de la seva salut. Però la intervenció de genoll només va ser el començament de diverses xacres més a què va haver de fer front.

Imatge de Joan Carles
Joan Carles té diverses opcions.   | GTRES

Joan Carles ha hagut de visitar el quiròfan fins a 20 vegades. Segons recull El Periódico, l'emèrit ha hagut de fer front a un nòdul al pulmó, severs problemes al maluc i diversos problemes al cor. Totes aquestes complicacions han minvat, i molt, el seu estat de salut.

És conegut per tothom que Joan Carles és un apassionat de l'esport des de sempre. En diverses ocasions, la pràctica d'alguns dels seus esports preferits li ha costat algun ensurt. El 1981, en un partit d'esquaix, Joan Carles va patir diverses ferides després de colpejar-se contra una porta de vidre.

Més tard, el 1983, una caiguda fent esquí a Suïssa li va costar una fissura a la pelvis per la qual va estar un mes al llit de repòs absolut.

Però aquesta no va ser l'única que els esquís el van portar a passar per l'hospital. El 1995, setmanes abans del casament de la seva filla, la infanta Elena, es va fissurar el canell dret.

Un dels cops a la salut més recents va ser l'any passat. Joan Carles va haver de ser atès a l'Hospital Clínic de Barcelona. A l'emèrit se li va extreure un nòdul al pulmó. Després d'uns dies de repòs, Juan Carlos va ser donat d'alta.

La darrera aparició de Joan Carles fa saltar les alarmes

L'última vegada que es va veure Joan Carles de forma pública va ser a Atenes, al funeral de Constantí de Grècia. Tot i això, els mitjans de comunicació van poder captar el delicat estat de salut de l'emèrit. Els seus problemes de mobilitat eren més que visibles, no podia caminar sense el suport dels escortes.

Després de complir, Juan Carlos tornava a posar rumb a Abu Dhabi. Per això tot apunta que els plans de l'emèrit segueixen sent viure a Emirats Àrabs.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades del món del COR al WhatsApp