Muntatge amb fotos de Juan Echanove i Juan Diego.

Juan Echanove trenca a plorar per una pèrdua difícil d'assumir

Juan Echanove, destrossat després de dir adeu al seu amic Juan Diego

Juan Echanove està de dol després de perdre a un bon amic seu. I és que aquest dijous, a mig matí, ens assabentàvem de la trista notícia de la mort de l'actor Juan Diego.

La mort del sevillà, de 79 anys, va ser tan impactant que companys de professió li van dedicar missatges de condol. Tots ells han volgut acomiadar-se de la manera més emotiva del conegut actor espanyol.

Juan Diego en una pel·lícula.
Juan Diego ha mort aquest dijous als 79 anys | Agències

Un dels que més ha sentit la seva pèrdua ha estat l'actor Juan Echanove. El conegut intèrpret de Cuéntame ha estat a Hoy por hoy per donar un emotiu homenatge al seu amic Juan.

Juan Echanove, trencat després de perdre el seu amic Juan Diego

«Juan Diego era el millor. Tota la professió li deu a Juan Diego la dignitat; era l'ofici, la responsabilitat... això és el que ha suposat Juan Diego per a aquest país», ha dit entre llàgrimes Echanove.

Tots dos actors van treballar junts a l'obra Elegía por el dolor de un niño, que es va estrenar al Teatre Fígaro de Madrid cap a l'any 2011. Aquella va ser una única representació amb motiu de la inauguració del I Congrés Internacional Los placeres literarios: Francisco Umbral como lector.

Imatge de Juan Echenove.
Juan Echenove està destrossat després de conèixer la notícia de la mort de Juan Diego | GTRES

La Fundació Artistes i Intèrprets Societat de Gestió (AISGE) ha lamentat profundament la mort de l'actor amb aquest tuit emotiu.

«Que trist dir-te adeu, estimadíssim Juan. Soci, mestre, camarada, amic, exemple de noblesa humil, home cultíssim que es va saber fer a si mateix quan les circumstàncies menys l'acompanyaven. Vola alt, vola lliure, tot el nostre amor», deia el missatge d'AISGE.

Juan Diego va guanyar tres Premis Goya per El rey pasmado, París Tombuctú i Vete de mí. A més, Diego va aconseguir cinc premis al millor actor al Festival de Màlaga i va rebre la Conquilla de Plata al Millor Actor al Festival de Sant Sebastià pel seu treball a Vete de mí. Per si no n'hi hagués prou, l'actor sevillà va ser premiat amb la Medalla d'Or de l'Acadèmia de Cinema.

Dol al cinema espanyol després de la mort de Juan Diego

El món de la cultura ha quedat «en xoc» per la mort de l'actor andalús. Antonio Banderas ha escrit a les seves xarxes que «sempre fa mal la mort d'un company, d'un amic. Però, Juan, el teu teló cau i ens enxampa amb el peu canviat, i no se t'oblidarà mai».

Víctor Clavijo publicava aquest tuit on mostrava que l'actor era molt estimat. «L'última vegada que ens vam veure va ser en una reunió per a una pel·lícula en què jo faria del seu fill, abans de la pandèmia. La pel·lícula mai es va fer. Mestre Juan Diego. Gràcies per tot, et porto al cor».

La periodista Rosa Villacastín ha recordat que sempre va ser un actor «compromès amb la democràcia i la llibertat d'aquest país. Tot el meu afecte a la família i a la família dels titellaires».

Muntatge de Juan Diego.
La mort de Juan Diego ha deixat un buit profund al cinema espanyol | CatalunyaDiari

També alguns polítics s'han acomiadat del que fos actor de Los hombres de Paco. La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha escrit que «mai s'anirà la seva veu, ni el seu rostre, ni el seu compromís amb la vida i amb les causes justes. Fins sempre».

Per la seva banda, Ione Belarra, ministra de Drets Socials, està encara «commocionada amb la trista notícia de la mort de l'actor Juan Diego. Un fantàstic actor i una persona compromesa i bona que recordarem sempre amb moltíssim afecte. Una abraçada molt forta als seus amics i a tota la família del cine espanyol».