Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de perfil de Juan Urdangarin amb el rostre neutre

Juan Urdangarin, el fill d'Iñaki que ja no amaga què va passar a la presó

Juan Urdangarin ha vist que la seva família torna una altra vegada a estar al punt de mira

Juan Urdangarin és el més gran dels fills d'Iñaki i la infanta Cristina. Al contrari que els seus cosins Froilan i Victòria Federica, odia estar al focus mediàtic. Per aquest motiu, està molt molest perquè la seva família estigui novament al punt de mira pel que va passar a la presó.

El que ha passat és que ara un periodista ha desvetllat com va ser realment el temps que el jugador d'handbol va passar entre reixes. I la veritat és que s'ha generat un enorme enrenou sobre això.

Juan Urdangarin coneix la realitat del seu pare

El primogènit de Cristina de Borbó ha patit molt per la recent separació dels pares. I també ho ha passat molt malament pel temps que Iñaki va haver de complir condemna pel cas Nóos. Una condemna que ara ha tornat a l'actualitat per la publicació d'un llibre sobre aquesta.

Juan Urdangarin ha vist que el periodista Nacho Gay és qui ha llançat al mercat la feina Urdangarin, relato de un naufragio. En aquesta obra explica realment quines van ser les condicions del presidiari i com va afrontar els dos anys que va passar entre reixes.

El cert és que el que explica a la publicació no deixa indiferent ningú i evidència que va tenir privilegis que no tenen altres presos. Tots sabíem que havia estat sol en una cel·la d'una presó de dones. No s'havia fet públic, per exemple, que el mòdul en què va estar va ser pintat i reformat dies abans que hi ingressés.

I tampoc no sabíem que aquest mòdul, a més del bany i el llit, comptava amb un pati de 200 metres i amb una sala d'estar. Per això el periodista ha definit l'espai de tancament com un 'loft'. Sala on, pel que sembla, rebia les visites que tenia.

Muntatge d'Iñaki Urdangarin i el seu fill.
Juan Urdangarin és conscient que s'han donat detalls del mòdul on va estar Iñaki | CatalunyaDiari

Aquí no queda tot, ja que també comptava amb cafetera, televisió i amb una bicicleta estàtica que li va ser col·locada davant de la citada. D'aquesta manera podia fer exercici mentre s'entretenia veient les notícies, una pel·lícula o qualsevol altre programa. Bicicleta, això sí, que va ser pagada pel pres.

Juan Urdangarin veu publicats més detalls

El germà de Pablo Urdangarin ha vist que Gay ha explicat que Iñaki es va aferrar a dues activitats per afrontar la situació: l'esport i la literatura. A la sala d'estar va aconseguir tenir unes prestatgeries plenes de llibres, molts dels quals eren de filosofia i també de religió. En concret, la fe el va ajudar a suportar la tancada i hi va comptar amb l'ajuda del capellà de la presó de Brieva.

Juan ha pogut descobrir així mateix que al llibre s'explica que el seu pare va travessar una depressió per la soledat en què estava i també per un altre motiu. Aquest era que el seu matrimoni es trobava en un moment realment complicat i la veritat és que el pas per la presó va acabar dinamitant-lo. Mostra que la relació no estava bé és que durant el temps que va estar tancat mai ell i la seva dona van tenir un vis a vis.

Fotomuntatge de la Infanta Cristina, Juan Urdangarin i Iñaki Urdangarin
Juan Urdangarin és conscient que la presó va acabar destruint la relació dels seus pares | La Noticia Digital

A més de tot el que s'ha exposat, altres de les anècdotes que es revelen al llibre és que hi va haver un dia que Iñaki es va enfadar i es va entristir moltíssim. El que va passar va ser que la seva filla, Irene, no va anar a veure'l perquè tenia plans amb uns amics.