YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Juan y Medio, el 'solter d'or' que amaga un problema físic i torna per Nadal

El presentador és una de les cares més conegudes de la televisió espanyola

Fotografia del presentador de Canal Sur Juan Y Medio
Juan y Medio, el 'solter d'or' que amaga un problema físic i torna per Nadal | Canal Sur

Juan y Medio és una de les cares més conegudes i estimades de la televisió, convertint-se en la imatge de Canal Sur i de la 'Gala Inocente, Inocente', on treballa des de 1997. Tot i que és una de les figures més reconegudes del país, poca gent sap que pateix coixesa per una complicada lesió que es va fer mentre patinava.

«Estava fent classe i vaig caure. Em vaig partir el fèmur i es va produir una hemorràgia interna. Vaig veure la mort, però sense desesperació», ha confessat. Va ser després de l'operació quan va quedar coix i, per aquesta raó, necessita alces per al calçat perquè no se li noti massa mentre està treballant en la televisió. A més, ha confessat que pateix vitiligen, una malaltia crònica de la pell que provoca que surtin taques blanques per falta de pigmentació.

Segueix vivint amb la seva mare

El presentador segueix solter, no té fills i encara viu a casa de la seva mare, com els seus cinc germans. «Som sis germans, tots solters, cap s'ha casat i cap ha tingut fills». «Funcionalment som un desastre perquè mai hem viscut amb les parelles que hem tingut, i això és perquè ens portem molt bé entre nosaltres i tenim una vida bastant plena. Jo, quan em sento a la taula i veig a tots els meus germans junts, sento que formem una gran família».

No obstant això, en una entrevista amb 'Diez Minutos' va confessar que tenir fills «faria que fos l'home més feliç de món». Juan y Medio sent una gran admiració pels seus pares. Tot i que el seu pare va morir fa anys, reconeix que s'assemblen en molts aspectes, «tant que de vegades em veig a la tele i veig al meu pare». Amb sis fills, la seva mare va estudiar farmàcia i tres anys de medicina. «De prendre-li els apunts al meu pare, es presentava als exàmens i ella aprovava i el meu pare no».

El seu nom real

Fa més de vint anys que Juan y Medio treballa en el món de la comunicació, però, tal com succeeix amb Flo, sempre ha mantingut la seva vida privada al marge i poc es coneix d'ell fora de les pantalles. Sabem que va néixer a Lúcar, Almeria, l'any 1962. Va cursar els seus estudis al col·legi La Salle de Burgos i es va llicenciar en Sociologia i Dret a la Universitat d'Alcalà d'Henares, Madrid. Abans de començar a treballar a la televisió, va estar treballant en l'advocacia.

El seu nom real és Juan José Bautista Martín i el seu nom artístic va sorgir quan era un nen. Va ser la mare d'un dels seus amics qui va posar-li el sobrenom: «Quina barbaritat, que alt que ets!, surt d'enmig que en comptes de Juan sembles Juan y Medio», fent referència a la seva alçada. El presentador mesura 1,90 cm. 

Va començar en el món de l'espectacle gràcies a 'Hombres G'

Es va iniciar en el món de l'espectacle gràcies a la banda de rock 'Hombres G'. Quan el grup estava a punt de començar la seva gira, van conèixer a Juan y Medio i van contractar-lo com a guardaespatlles. «Era parella de la germana del bateria i em van animar a anar-me'n amb ells de guardaespatlles». Amb el pas del temps, el presentador va començar a encarregar-se de la comptabilitat i les contractacions. També va estar treballant una temporada per Luz Casal, fins que finalment va fer el salt a la televisió.

Encara que és molt estimat en la televisió andalusa, també va treballar a la televisió nacional presentant diversos programes d'Antena 3, com 'El precio justo', 'Pánico en el plató' o '1 contra 100', entre altres. A Telecinco ha participat en 'Vaya nochecita', 'Aquí no hay quien duerma', 'Más madera' i '2 mil canciones'.

Malgrat que destaca sobretot com a presentador, Juan y Medio també ha treballat com a actor en pel·lícules com 'El niño invisible', 'Locos por el cine' o 'Suspiros de España y Portugal', ha aparegut en sèries com 'Malviviendo' i participat en obres de teatre. A més, ha fet monòlegs a 'El club de la comedia'.

Els seus ingressos

Gràcies a aquesta extensa trajectòria, el presentador va poder crear la seva pròpia productora, Indaloymedia, amb la qual sol cobrar uns 5,4 milions d'euros a l'any i amb la qual ha produït alguns programes com el programa estrella, 'Menuda noche'. El seu treball a la televisió i la productora no han estat les seves úniques fonts d'ingressos, Juan y Medio també apareixia en el Registre Mercantil amb la Compañía de Amigos y Productores de Ruinas Astronómicas.


Comentaris

envia el comentari