Julia Janeiro, filla de Jesulín de Ubrique, posant en xandall amb estampat en groc, negre i blanc

Julia Janeiro, destrossada: «Quan vaig arribar a veure-la, havia mort»

La filla de Jesulín ha compartit una trista notícia amb els seus seguidors a les xarxes socials

Julia Janeiro, la filla de Jesulín de Ubrique i María José Campanario, està passant per uns moments difícils. I és que la jove ha perdut recentment a una de les seves gatetes.

Feia unes setmanes que alguns dels seus gatets havien emmalaltit, i la jove es trobava ja molt preocupada. No obstant això, aquest mateix cap de setmana, ella mateixa ha informat de la pitjor notícia.

Una d'aquestes gates, Zoe, ha acabat perdent la vida. I tot a conseqüència de la malaltia que patia i que l'havia portat a romandre ingressada en una clínica.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ella mateixa ha confessat com ha succeït tot. Així, ho ha fet en les seves xarxes socials, on comparteix el seu dia a dia amb els seus seguidors.

«Feia uns dies que una altra vegada Zoe estava ingressada, no menjava i tenia vòmits i diarrea», començava explicant la jove en un 'storie' en el seu compte d'Instagram.

Muntatge amb una fotografia de la gata de Julia Gener, Zoe, en un storie seu
Julia Janeiro ha compartit la notícia al seu Instagram | Instagram

Després d'això, Julia Janeiro va explicar el motiu del seu malestar: «Va donar positiu en panleucopènia». Així doncs, a la petita gateta se la va haver de tractar per intentar que es recuperés de la malaltia que se li acabava de diagnosticar.

«Li van fer transfusió de plasma i va estar amb més medicació. Ahir a la nit va tenir un vòmit molt fort, no va poder expulsar tot i li va passar als pulmons», explica la noia.

Sembla que, després d'això, els veterinaris no van poder fer molt més per salvar la vida de l'animal. «No podia respirar bé i quan vaig arribar a veure-la, ja havia mort», acaba explicant la filla de Jesulín. Així doncs, la gata no va poder sobreviure a l'esdeveniment, i ara Julia ha volgut compartir la seva tristesa.

Segueix la seva preocupació pels seus altres gats

Ara la jove haurà de passar aquest dur moment. A més de la preocupació pels seus altres gats, ja que sembla que un d'ells també està malalt. Rey i Mía són els altres gats de Julia, el primer d'aquests seria el que també està malalt.

I és que la malaltia que han agafat els gatets és vírica i molt infecciosa. La panleucopènia és una malaltia vírica molt contagiosa que pot arribar a ser mortal. Per això es tracta d'una perillosa malaltia.

Sembla que els gats podrien haver-se contagiat entre ells, i ara seria Rey el que hauria emmalaltit. Com ja va fer amb Zoe, la jove farà tot el possible per salvar la vida de la seva altra mascota. Així doncs, caldrà veure en els pròxims dies què tal evoluciona Rey.

Mía també podria haver-se vist afectada per aquesta, tot i que és una cosa que no se sap encara. Encara que aquesta no presentaria símptomes, cal realitzar-li proves per comprovar-ho.

Així doncs, a Julia Janeiro encara li queden dies de preocupació amb els seus gatets. Però, de moment, ja ha rebut l'afecte de tots els seus seguidors, res més assabentar-se de la trista notícia.

Què és la panleucopènia?

Aquest virus que ha afectat els gats de la jove, també afecta més animals joves i que no han estat vacunats d'aquest. Generalment es multiplica en el tub digestiu i en la medul·la òssia.

Com hem dit, és molt contagiós, i ho fa a través de la femta o de qualsevol altre líquid corporal. De fet, sembla que només altres gats podrien encomanar-se, ja que és un virus específic d'aquesta espècie.

Els símptomes que provoca serien digestius majoritàriament, com vòmits i diarrea, però també pot causar febre, i malestar general al gat. Això pot acabar en una deshidratació o anèmia.

Per realitzar un tractament, els animals han de quedar-se ingressats en una clínica, per ser vigilats i atesos constantment. A més, també han d'estar aïllats.