Primer pla de Julia Otero amb posat seriós

Julia Otero confessa què amagava del seu tractament i es prepara per fer el pas final

Julia Otero s'ha sincerat després de patir la pitjor cara del càncer

Julia Otero va patir l'episodi més dur de tota la seva vida quan li van diagnosticar un càncer de còlon del qual, per sort, i gràcies al tractament, ha pogut superar.

La locutora de ràdio és una de les professionals amb més prestigi i amb una trajectòria més que consolidada del país. Ha aconseguit ser una de les periodistes amb més rigor del periodisme espanyol.

I allà on va, Julia és reconeguda pels seus milers de seguidors, que l'han acompanyat a les ones des de fa gairebé 30 anys.

Julia Otero explica la veritat sobre el càncer que li va canviar la vida

Julia Otero, nascuda a Monforte de Lemos el 1959, va fer els seus primers passos amb 17 anys a Ràdio Sabadell. «Vaig començar a la ràdio quan era menor d'edat, amb 17. I només li vaig ser infidel quan me'n vaig anar a la televisió, però la ràdio sempre hi ha estat», ha dit la comunicadora.

Julia Otero en un photocall
Julia Otero ha patit la cara més difícil de la vida. | Europa Press
 

A l'inici d'un nou curs radiofònic al capdavant de Julia en la Onda, la periodista i tot el seu equip van estar dimarts passat a Palma. Van viatjar fins a les Balears per emetre l'espai en directe de 15 a 19 hores des del Palau de Congressos de la capital.

Preguntada per un mitjà digital de Palma sobre si va veure en certs moments les orelles al llop, la periodista gallega es va sincerar.

«Li he vist les orelles, la cua, he vist el llop sencer. L'any 2021 ha estat un any duríssim, les teràpies i la curació d'un càncer de còlon és un passatge duríssim. Un ha de resistir autèntiques agressions per curar-se, i jo no diria mai que he superat el càncer».

«Visc i no hi penso, excepte mitja hora abans que em facin un TAC»

La periodista afirmava també que «he superat el primer episodi, cada tres mesos, com qualsevol persona que té un càncer, em revisen sencera. Però li recordo a vostè, i a qualsevol persona que ens estigui llegint, que un càncer són cinc anys», reconeixia.

«Superat aquest temps, tampoc tens la certesa que estigui vençut perquè hi ha cèl·lules viatgeres i alguna es pot dirigir a algun lloc per colonitzar-lo. Visc i no hi penso, excepte mitja hora abans que em facin un TAC», ha admès.

Julia Otero.
Julia Otero ha vençut la malaltia. | Antena 3
 

Pel que fa a la data en què té pensat finalitzar la seva carrera de periodista, Julia Otero respon de manera sincera. Sap que aquest moment arribarà algun dia. Encara que, per ara, no té pensat retirar-se i després de passar el pitjor del càncer, vol mirar cap al futur més proper amb la positivitat més gran del món.

▶️ Vídeo del dia

«Sí, és clar, per descomptat, però això esperem que arribi. Sens dubte deixaré jo la ràdio abans que la ràdio em deixi a mi. Això ho tinc molt clar, cal anar-se'n amb bon gust de boca», ha confessat.

Sobre com es troba actualment el mitjà que li ho ha donat tot, Otero no defuig a posar el focus en el gran problema que ha patit aquest. Especialment des que va aparèixer la televisió a la vida dels espanyols al segle passat, i més encara en l'actualitat. Hi ha moltes opcions, canals variats i plataformes que enganxen els usuaris en detriment de la ràdio.

«Jo faig broma amb els meus oients, i els dic que faig un podcast en directe de quatre hores cada dia. A la ràdio la maten des que es va inventar la televisió. La salut la van definint els professionals de la ràdio», ha dit tan clara i concisa com és habitualment Julia Otero.