Primer pla de Julia Otero.

Julia Otero confirma els rumors sobre la seva salut per poder començar de zero

La periodista Julia Otero vol seguir al capdavant

El grup audiovisual Atresmedia continua mirant cap al futur, per això continua fent diversos moviments i reajustaments interns de cara a la temporada següent. Un d'aquests reajustaments, i potser uns dels més importants és la renovació de la periodista Julia Otero. La gallega ha fitxat amb el grup dues temporades més, fet que es tradueix en el gran èxit que té el seu programa de ràdio.

Julia Otero seguirà fins al 2024 al capdavant del programa que presenta cada setmana a les tardes Julia en la Onda. Tant el grup audiovisual com la periodista han deixat la porta oberta a prorrogar un altre any més de l'acord pactat, segons ha informat Atresmedia.

Julia Otero.
Julia Otero renova contracte dues temporades més | Antena 3

El programa que dirigeix la gallega ha tancat la temporada amb 628.000 oients, és a dir, 122.000 més que l'any passat. Unes dades històriques que fan referència al gran èxit que la presentadora segueix tenint cada tarda mentre es repassa l'actualitat informativa. Sent així, l'únic espai radiofònic vespertí que va aconseguir millorar les dades a la segona part del 2022 de l'Estudi General de Mitjans.

El programa d'Onda Cero ha aconseguit tancar la temporada com a líder indiscutible a Cantàbria, Castella-la Manxa, Múrcia, Navarra, el País Valencià o Astúries, entre moltes altres. Julia Otero basa el gran triomf del format gràcies a la varietat de continguts que tracta. Aquest combina el rigor informatiu amb l'entreteniment, a més de tractar els temes d'actualitat amb una gran pluralitat d'opinió i enfocaments diferents.

Les seccions i les entrevistes amb l'essència de la gallega converteixen Julia en la Onda en un programa afable, entretingut i dinàmic. Uns exitosos ingredients que utilitza sense enlairar-se del rigor i la fidelitat de l'actualitat informativa.

La ràdio, la seva millor aliada

La periodista gallega l'hem pogut veure conduir infinitats de programes a la petita pantalla durant els anys 90. Però cal destacar que la gallega es troba millor als estudis de ràdio informant de les notícies d'última hora. Per això, cal destacar que Julia Otero està vinculada a Onda Cero des del 1990, quan va començar a dirigir i presentar el programa de la matinada La radio de Julia.

Durant tota la seva dilatada carrera, a Julia Otero l'hem pogut veure rebent diferents tipus de premis gràcies a la bona tasca que fa com a periodista i comunicadora. La gallega posseeix, entre molts altres guardons, cinc Premis Ondas, el Premi José Couso a la Llibertat de Premsa, els premis nacionals de Ràdio i Televisió i dos Micròfons d'Or.

L'aprenentatge d'aquest últim any

Aquest últim any ha estat especialment difícil per a la periodista, ja que li va ser detectat un càncer el febrer del 2021. Una conseqüència vital que el va mantenir retirada de la ràdio durant gairebé un any.

"La paraula càncer fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies", manifestava la mateixa tarda que anunciava als seus oients la seva retirada de la ràdio per un petit temps.

Durant la seva pausa professional, Julia Otero va utilitzar les xarxes socials per anar explicant als seus seguidors com es trobava. La periodista feia partícip els seus seguidors dels vuit quilòmetres que es gastava o les seqüeles que li deixava la malaltia.

Abans de tornar a la ràdio va anar al programa de El Hormiguero, on va parlar de com havia viscut la malaltia.

Julia Otero amb Pablo Motos.
Julia Otero ja ha superat el càncer que la va allunyar de la seva feina | Antena 3

«Et passa la vida al davant, però no et passa la vida passada. Et passa la vida futura, la que tu has somiat que encara et queda. No és el passat el que torna, és la malenconia del futur per al que potser no hi siguis present», explicava obertament.

«Penses en els teus fills, en els nets que potser no veuràs, a la casa que estàs fent al camp que potser no estrenaràs, en tantes i tantes coses», comentava Julia Otero recordant el que ha viscut.