Primer pla de Julia Otero amb posat seriós

Júlia Otero, destrossada quan ho ha sabut: «Una desolació enorme»

Julia Otero s'ha mostrat molt trista en antena per la mort d'una persona molt especial per a ella

Julia Otero fa mesos que lluita contra el càncer que pateix, que l'ha portat a sotmetre's a un tractament de quimioteràpia molt dur, Malgrat aquesta situació tan difícil, però, s'ha vist amb forces per a tornar momentàniament a 'Julia en la onda', el programa que presenta a Onda Cero.

Dilluns, 29 de novembre, va tornar aquest espai radiofònic, i va coincidir amb un dia especialment complicat per a ella. I és que ha hagut de fer front a la mort d'una persona a qui estimava molt: l'escriptora Almudena Grandes.

Després d'aquesta pèrdua, la gallega ha reconegut que està destrossada.

Primer pla d'Almudena Grandes.
Almudena Grandes ha mort als 61 anys | Catalunya Diari

Julia Otero està molt trista per la mort d'Almudena Grandes

Aquest dissabte, 27 de novembre, Julia es va assabentar que la seva amiga havia mort. Almudena, autora de novel·les tan lloades com 'Las edades de Lulú', va morir de càncer amb 61 anys.

Tot el país està commocionat per la mort de l'escriptura, no només pel que representava a nivell literari, sinó pels seus ideals i conviccions. Per aquest motiu, moltíssima gent ha lamentat la notícia. Des de ciutadans corrents fins a personalitats com Pedro Sánchez o Joaquín Sabina. I entre totes aquestes persones, també hi ha Julia Otero, que està molt afectada pel que ha passat.

Julia Otero al photocall dels premis Ondas
Julia Otero ha reconegut que està trencada de dolor per la mort de la seva amiga | GTRES

Així, la comunicadora ha manifestat al seu programa de ràdio: «La veritat és que sento una desolació enorme des de dissabte, una mena de tristesa sense consol i també una enorme incredulitat. És que no em vull creure que l'Almudena no hi sigui».

«Em resulta gairebé impossible imaginar la vida sense els seus llibres, sense el seu riure, sense ella. Encara no m'ho crec», ha afegit.

De la mateixa manera, ha expressat: «A la desolació dels amics i dels lectors de Grandes, en el meu cas s'hi uneix la memòria del que és aquesta maleïda malaltia. I també el procés terrible i dolorós que cal travessar a vegades, com en el cas d'ella, per a viure tan sols uns quants mesos més. Per això també estic especialment tocada».

Primer pla de Julia Otero.
A Julia Otero l'ha afectat molt la mort d'Almudena Grandes | Catalunya Diari

«Vam néixer amb mesos de diferència, ens vam quedar embarassades amb mesos de diferència, ens van diagnosticar el càncer amb mesos de diferència».

En aquesta ostentació de sinceritat, ha afirmat: «El que més he pensat, a més de la desolació i la incredulitat que sento, és el que hem perdut [...]».

I ha volgut fer saber a tothom com era l'escriptora a nivell personal. «L'Almudena era una apassionada de la vida, de la literatura, del menjar, de la conversa, del sexe, de la passió. Era una defensora de les causes justes, dels vulnerables, dels 'sense veu'».

«Gràcies per ser tan valenta i compromesa», ha afegit.

 

Julia Otero comparteix com se sent per la mort d'Almudena Grandes

A l'espai de ràdio, amb Otero, també hi havia Julián Casanova. El famós historiador també està molt dolgut per la pèrdua d'Almudena Grandes. Ha exposat: «Fa temps, vam començar una relació d'amistat molt intensa i interessant».

I també ha dit que ha anat al funeral de l'escriptora: «Hi havia gent que hi va anar per a homenatjar-la amb els seus llibres i polítics, i després hi érem els amics més íntims. Hem plorat molt, hem compartit emocions. Costa perdre la gent que estimes i, sobretot, costa sobreviure, que és l'únic que podem fer quan se'ns en van».

D'aquesta manera, Julia i ell han volgut recordar Almudena al programa. Un espai al qual la periodista tornarà a treballar de manera fixa molt aviat, tal com ha revelat. «Espero treure el caparró d'aquí a poques setmanes. Això sí, segurament fins al gener no tornaré a fer quatre hores. Tornaré a casa», va dir per a acomiadar-se.