Primer pla de Julia Otero amb posat seriós

Julia Otero espanta els seus fills en revelar els efectes de la quimioteràpia

Otero revela la realitat del tractament contra el càncer

Any de clarobscurs per a Julia Otero. La reconeguda periodista va rebre una de les millors notícies de la seva vida a principis del 2022 quan va anunciar que presentaria de nou el programa Julia en la onda després d'haver superat un càncer que li va ser diagnosticat el 2021.

Aquesta malaltia la va obligar a retirar-se del medi radiofònic, però ella mai va perdre l'esperança. «Gairebé fa un any des que vaig deixar d'estar al capdavant d'aquest micròfon. Sembla que va ser ahir... han passat moltes coses. Algunes, fins i tot bones». Així tornava a la ràdio, amb un missatge clar i concís. I sobretot, amb una raó de fons: mai s'havia rendit. 

Julia Otero va vèncer el càncer de còlon fa uns mesos

«Cal estar sempre molt atents. Quan es trepitja l'infern s'aprèn ràpid a celebrar la vida, i això és el que la ràdio ha de fer cada tarda: celebrar la vida, entretenir, divertir, fer pensar, acompanyar i tocar una mica els nassos. Això també», deia la galaico-catalana als seus fidels oients.

Un missatge que va causar una gran emoció a molts dels seus seguidors, i també a la competència, com va ser el cas del periodista Carlos Francino. El presentador de La Ventana (Cadena Ser) va pronunciar un aplaudit discurs que la locutora li va agrair de la millor manera poques hores després.

Julia Otero.
Julia Otero està radiant després de passar unes sessions molt dures de quimioteràpia | Antena 3

El cas és que mesos més tard de tornar a la ràdio, Julia Otero va acceptar la invitació de Jordi Évole perquè estigués a Lo de Évole. Així, es va centrar en la malaltia amb què va lluitar dia i nit. Parlem d'un càncer pel qual va haver de rebre diverses sessions molt dures de quimioteràpia.

Otero va revelar en què va pensar quan li van diagnosticar el càncer i va afirmar que els que ho han viscut són els únics que ho entenen. «Els altres no s'ho poden imaginar, no tenim la capacitat d'imaginar-ho. Hi ha un esfondrament de la teva vida, del teu futur. Comences a imaginar la teva vida sense tu», explicava.

Els durs efectes de la quimioteràpia que va superar Julia Otero

«Sempre és una cosa que li passa als altres», va confessar sobre el diagnòstic del càncer. «Creus que portes una vida sana, t'alimentes bé, menges poca carn vermella... i, de cop i volta, et trobes amb un diagnòstic, i és molt difícil d'explicar», va exposar.

Julia Otero en un photocall
Julia Otero ja ha passat el pitjor de la malaltia | Europa Press

«El temps l'he utilitzat per mirar endavant, no per mirar enrere. Perquè comences a pensar en les coses que potser no podràs fer», va sostenir la periodista a Évole.

«Si saps el que t'espera, ho assumeixes i ho aguantes molt millor, la quimioteràpia és un verí, és un verí controlat. El bon oncòleg és el que et porta a l'abisme, perquè, com més a la vora estiguis, més dur li estàs donant al tumor», continuava.

«Hi ha gent que no tolera totes les sessions de quimioteràpia. Jo vaig aguantar les nou de valent», confessava orgullosa en aquella entrevista amb l'excompany de Buenafuente.

La comunicadora passa el millor estiu en companyia dels seus

D'altra banda, els últims dies hem pogut veure Julia Otero gairebé totalment recuperada després de patir aquesta dolorosa malaltia. El passat 15 d'agost, la comunicadora va decidir fer un viatge al seu poble natal, a Galícia.

En aquesta escapada, s'ha relaxat com mai i ha estat departint amb una gran amiga. Parlem de Bea Armes, que s'ha deixat veure amb ella de la millor manera.

«És la cita de l'estiu, i al poble. Què més es pot demanar? Aquí segueixo, aprenent de la millor. Diu que 'treballa amb paraules' i confirmo que brilla més que mai», ha estat el missatge de la gallega al costat d'una imatge de totes dues degustant un cafè.