Primer pla de Julia Otero amb posat seriós

Julia Otero rep un inesperat revés després de tornar a veure la llum

Julia Otero coneix una cosa que enfosquirà el seu futur

Julia Otero va anunciar el 2021 que patia càncer, una malaltia que va mantenir la periodista apartada de les ones durant gairebé un any. El seu retorn a la ràdio va alegrar els seguidors i la competència, tots celebraven la tornada de la gallega als micròfons. A més, Julia ha estrenat fa poques setmanes un programa de televisió, però alguna cosa ha frenat en sec aquesta ratxa de bones notícies.

La malaltia que va obligar Julia Otero a abandonar durant onze mesos la seva feina li ha canviat la manera de veure la vida. Ha après a relativitzar les coses i canviar l'escala de valors vital. «Passa quan estàs a punt de morir-te, o amb perspectives de morir-te», afirmava en una entrevista a El País.

Julia Otero va tornar a televisió després de més d'una dècada

Després de rebre el millor diagnòstic, Otero va reprendre la feina a Onda Cero i ara, després de més d'una dècada sense trepitjar un plató de televisió, RTVE va tornar a confiar en Otero per «la seva empatia, credibilitat, rigor, proximitat i sentit de l'humor que la converteixen en l'amfitriona ideal». Julia presenta 'Días de tele', un format «d'entreteniment, entrevistes, nostàlgia, actualitat i moltes sorpreses» que La 1 emet en horari de màxima audiència.

Foto de Julia Otero en el seu programa d'Onda Cero.
Julia Otero va tornar a la ràdio després d'onze mesos apartada per la seva malaltia. | Onda Cero

L'espai es va pensar com una versió modernitzada de 'Cachitos de hierro y cromo'. Una barreja de la nostàlgia del popular format amb entrevistes en profunditat, humor, crònica sentimental i anàlisi d'experts.

A l'octubre es feia un mes des que Elena Sánchez fos nomenada presidenta de RTVE. Aleshores, el consell d'administració autoritzava una sèrie de contractes per un import de 42 milions d'euros. En concret, 5,5 milions anaven destinats a LACOproductora per un total de 13 entregues de 'Días de tele'.

'Días de tele' va tenir una estrena exitosa, però l'audiència no s'ha mantingut fidel a Julia Otero

El programa es va presentar com una de les grans apostes per a l'horari de màxima audiència de La 1 i amb el retorn de Julia Otero a la televisió pública. A la seva estrena 'Días de tele' va aconseguir un notable 11,5 % de quota de pantalla amb la presència del Petit Nicolás. Tot i això, en les setmanes posteriors ha anat baixant la seva audiència i no ha arribat al 10 % de quota. Els resultats estan lluny de l'objectiu marcat per la corporació, on es comenta que «l'audiència no està justificant la inversió».

Julia Otero al seu programa 'Días de tele'
Julia Otero es va posar al capdavant de 'Días de tele' en gener. | GTRES

Des de RTVE ja es va admetre el mes passat que algunes de les seves apostes no havien estat precisament un encert. «Hem tingut alguns grans encerts, com 'La promesa', 'El cazador', 'El comodín de La 1'. I altres apostes que estan resultant fallides, com 'Días de tele', 'Todos contra 1', 'Vamos a llevarnos bien', 'Plan de tarde', '10000 días'»Així explicava la presidenta de RTVE Elena Sánchez els resultats d'audiències del mes de febrer a la Comissió de Control Parlamentari de la corporació.

El cas de Julia Otero no ha estat l'únic

Tanmateix, 'Días de tele' no és l'únic cas qüestionat pels seus resultats, el programa que presentava Ana Morgade, 'Vamos a llevarnos bien', tot just va estar en antena durant una sola setmana. Morgade, mitjançant un comunicat a les xarxes socials, va anunciar la fi de l'espai després d'un episodi i les dades d'audiència baixes. La direcció de RTVE va cancel·lar l'espai molt abans del previst, que eren 10 emissions.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!