Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge de fotos de pla curt de Julián Muñoz amb cara seriosa i, de fons, la imatge de la cel·la d'una presó

Julián Muñoz té problemes: què va fer la primera vegada que va sortir de la presó

Julián Muñoz, enxampat en un estrany lloc al cap de pocs dies que li concedissin el tercer grau l'any 2018

Julián Muñoz ha rebut una gran notícia durant les últimes hores. El Jutjat Central de Vigilància Penitenciària l'ha eximit dels treballs comunitaris. Aquestes tasques eren un requisit obligatori que l'exalcalde havia de complir per aconseguir la seva llibertat condicional.

Tot i això, ja no haurà de dur a terme les tasques que estava exercint. Julián Muñoz treballava com a jardiner en una església i també ajudava un equip de futbol de nens a Marbella.

La decisió de l'Audiència Nacional és deslliurar-lo del seu voluntariat a Marbella perquè “es pugui centrar amb més força i valor en la cura de la seva salut”.

Així ho han explicat al document judicial. “A la vista del que s'ha exposat en atenció a l'estat de salut de l'intern i que l'activitat de voluntariat li pot resultar perjudicial, és procedent deixar sense efecte la mesura imposada, per tal que pugui centrar-se amb més força i valor en la cura de la seva salut”, es llegia.

Primer pla de Julián Muñoz en una foto d'arxiu
Julián Muñoz, eximit de fer trasques comunitàries | Europa Press

La curiosa anècdota per la qual li van treure el tercer grau l'any 2018

Aquest alliberament de les seves funcions comunitàries recorda la curiosa situació que es va viure quan li van concedir el tercer grau l'any 2018.

Aleshores, Julián Muñoz assegurava que es trobava en un preocupant estat de salut durant la seva estada a la presó. De fet, se li va diagnosticar una “malaltia molt greu amb patiment incurable”. Un fet que va motivar que la Justícia el tragués de la presó.

Tot i això, es coneix que la seva salut no estava tan malament com podia semblar dins del centre penitenciari. Després de la seva sortida, se'l va poder veure en diversos locals de Marbella acompanyat d'una parella que tenia aleshores.

Imatge de Julián Muñoz, amb uns papers a la mà, passejant a Algesires
Julián Muñoz, enxampat en un tablao flamenc en sortir de presó | GTRES

D'aquí sorgeix la curiosa anècdota. Un acte que va sorprendre molt tothom en aquell moment. I és que Julián Muñoz va ser descobert a altes hores de la matinada ballant i cantant sevillanes en un tablao flamenc del municipi marbellí. Aquesta actitud contradeia molt la que mostrava dins de la presó, on presumia d'un mal estat de salut pel qual gairebé no es podia moure.

Uns actes que dels que no va trigar a lamentar-se. Ja que després que les imatges fossin publicades per la premsa, va sortir a demanar disculpes pel seu comportament: “M'he equivocat, me'n penedeixo”, va dir Julián Muñoz.

No obstant això, les seves disculpes no van servir de gaire. En conèixer els fets, se li va revocar la concessió del tercer grau i va haver de tornar a la presó.

Veurem si aquesta vegada l'exoneració per salut està degudament justificada. O si, una vegada més, Julián Muñoz s'ha sortit amb la seva per alliberar-se dels treballs comunitaris que estava duent a terme.