Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Julio Iglesias

Julio Iglesias es queda sense alè en escoltar Javier, el fill que no vol ni veure

Julio Iglesias no s'esperava aquest nou moviment

Males notícies per a Julio Iglesias. I és que, quan pensava que una de les seves últimes polèmiques batalles legals havia arribat al final, ha sortit a la llum un nou gir que podria canviar el rumb de les coses.

El 2019, la Justícia ja va jugar en contra en reconèixer Javier Sánchez Santos com el seu fill legítim després de més de tres dècades de disputes legals. El jove, que avui té 44 anys, va començar aquesta lluita quan la seva mare, la ballarina María Edite Santos, va promoure la primera demanda de paternitat quan ell encara era menor d'edat.

Julio Iglesias
Julio Iglesias pensava que el problema ja havia acabat | GTRES

Tot i que l'alegria no els va durar gaire. Tan sols un any després, la secció desena de l'Audiència Provincial de València va revocar la sentència que el Jutjat de Primera Instància número 13 de València va estimar amb anterioritat.

Finalment, tant el Tribunal Suprem com després el Constitucional van desestimar els recursos de la defensa del suposat fill de Julio Iglesias per considerar que es tractava d'una «cosa jutjada».

Ara, aquest cas peculiar acaba de fer un nou i sorprenent gir que podria canviar la història d'aquest conegut clan per sempre.

Julio Iglesias no pot creure el que està passant

Julio Iglesias s'ha quedat sense paraules i totalment atònit en conèixer l'últim moviment que ha promogut el seu suposat fill, Javier Sánchez Santos.

I és que aquest mateix dilluns, 6 de juny, el valencià ha decidit portar el tema de la seua paternitat davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg (TEDH).

El jove ha presentat un recurs en aquest organisme amb l'únic propòsit que se'l reconegui, d'una vegada per totes, com a fill legítim de Julio Iglesias.

Javier Sánchez Santos als jutjats
El suposat fill de Julio Iglesias creu en la justícia | GTRES

Fernando Osuna, advocat del demandant, està molt tranquil, ja que considera que aquest tribunal no es contradirà després d'haver dictat favorablement altres sentències similars a les del seu client.

El lletrat ha deixat molt clar que el TEDH «manté que la veritat genètica preval, o té més importància, que la cosa jutjada, la seguretat jurídica».

«Fins i tot es dona més importància a esbrinar la paternitat davant d'una demanda o recurs que hagi caducat o prescrit. Hi ha excepcions a l'aplicació d'un cas en situacions en què una persona tingui coneixement de la realitat biològica després que el termini hagi expirat».

Tant Javier Sánchez Santos com el seu advocat estan convençuts de la victòria, ja que compten amb una prova definitiva. I és que, una vegada, el demandant va contractar un detectiu privat perquè es fes amb una prova d'ADN d'algun membre de la seva suposada família.

Julio José Iglesias, fill de Julio Iglesias
El suposat fill comparteix amb Julio José el 99% de l'ADN | GTRES

«El detectiu privat va recollir un objecte abandonat pel suposat mig germà del demandant, que contenia mostres biològiques de Julio José. L'anàlisi de la possible germanor entre tots dos donava un resultat de probabilitat positiu i concloent del 99%».

I, tot i ser una prova determinant, els tribunals espanyols fa anys que donen l'esquena al suposat fill de Julio Iglesias en considerar que la seva demanda de paternitat és una «cosa jutjada».

Ara, i en un darrer intent per defensar els drets del seu client, els representants legals de Santos han decidit acudir davant del Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg per intentar arribar al fons de l'assumpte.