Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Jorge Javier Vázquez amb una americana blava somrient, amb una foto d'un jutge colpejant el mall de fons i una silueta negra d'un home de perfil

Un jutge dicta sentència i l'exparella de Jorge Javier Vázquez guanya 10.000 euros

La Justícia sentencia a favor de l'exparella de Jorge Javier Vázquez per la publicació de fotos sense consentiment

Ja fa uns quants anys, Paco, l'exparella de Jorge Javier Vázquez es va ficar en un tema judicial amb una famosa revista. El motiu va ser que aquesta revelés unes fotos sobre ells sense el seu consentiment.

Després de diversos anys de llarg procés judicial, el tribunal ha posat la sentència final. Finalment, s'ha donat la raó a la defensa, per la qual cosa percebrà 10.000 euros per la intromissió en el dret a la pròpia imatge.

Els fets que van portar l'ex de Jorge Javier Vázquez a denunciar una revista

Tot va començar fa uns quants anys, Jorge Javier Vázquez i la seva exparella gaudien d'unes agradables vacances a la costa italiana.

Va ser llavors quan la revista Diez Minutos va publicar un reportatge fotogràfic de l'ex de Jorge Javier Vázquez en banyador a Sardenya. Pel que sembla, era una platja privada de l'hotel on s'allotjaven.

Muntatge primer pla Jorge Javier Vazquez amb una platja de fons
L'exparella de Jorge Javier guanya el cas després de la denúncia que va posar per les fotos que van revelar sense el seu consentiment | PixaBay, Europa Press, E-Noticies

Aquestes fotos van ser fetes sense la seva autorització. Per aquest motiu, va acabar posant el tema a les mans dels seus advocats per denunciar els fets. L'objectiu d'aquesta batalla legal era intentar amagar les vacances i les fotos en banyador.

Un fet que ràpidament es va convertir en tema de debat en alguns mitjans. Algunes parts assenyalaven que era contraproduent, ja que Jorge Javier es dedicava a aquest tipus de coses.

La publicació no només va envair la seva privadesa, sinó que també va generar una gran polèmica a causa de l'exposició pública de la seva vida personal.

El demandant va decidir portar el cas als tribunals. La seva defensa va demanar una indemnització de 50.000 euros, argumentant que la publicació de les fotos havia causat un dany significatiu a la seva privadesa i reputació.

Primer pla de Jorge Javier Vázquez com a presentador de Sálvame
La sentència judicial que protegeix la privadesa de l'ex de Jorge Javier Vázquez | Mediaset

La revista va argumentar que les fotos van ser fetes en un lloc públic i que, per tant, no es vulneraven els drets del demandant.

A més, asseguraven que el demandant tenia condició de personatge públic. Això és perquè havia estat parella de Jorge Javier durant més de deu anys.

La defensa sostenia que la difusió d'aquestes imatges sense consentiment era una violació clara dels seus drets d'imatge.

El Tribunal publica la sentència del cas

Tot i això, el tribunal no va estar d'acord amb aquesta defensa. L'Audiència Provincial de Madrid va considerar que la publicació de les imatges sense el consentiment de l'afectat constituïa una intromissió il·legítima en el dret a la pròpia imatge.

Finalment, el tribunal va dictar sentència a favor de l'ex de Jorge Javier Vázquez. Tot i això, va fixar la indemnització en 10.000 euros en lloc dels 50.000 sol·licitats.

La sentència va reconèixer el dany causat per la publicació de les fotos, tot i que va considerar que la quantitat sol·licitada era excessiva. Aquesta decisió posa fi a un procés legal que ha estat seguit amb gran interès tant pels mitjans de comunicació com pel públic.

El Jutjat ha declarat que "s'ha lesionat il·legalment el dret a la pròpia imatge". A més, ordena "la publicació de l'encapçalament i la decisió de la sentència a la revista, així com a la pàgina web de la revista, i que lliuri al jutjat els negatius i/o la targeta de memòria de les fotografies per a la seva destrucció, així com la retirada del reportatge a la versió web de la revista".

La sentència recull que el demandant va registrar un plet sobre la tutela del dret a la intimitat i a la pròpia imatge.

Captura de Jorge Javier Vázquez com a presentador de la gala de Supervivientes a Telecinco
L'Audiència Provincial de Madrid sentencia a favor de l'ex de Jorge Javier Vázquez | Mediaset

La resolució ha estat vista com una victòria per al demandant, que ha aconseguit una compensació pel dany patit.

A més, la decisió subratlla la importància de respectar els drets d'imatge i la privadesa de les persones. També quan es tracta de figures públiques o relacionades amb elles.

Mentrestant, Jorge Javier Vázquez no ha emès declaracions públiques sobre aquest cas. De fet, mai no ho ha fet, s'ha mantingut al marge en tot moment.

Després de diversos anys des de la ruptura no s'espera que digui res sobre això. Tot i això, cal esperar que rebi de bon grau la notícia.