Karlos Arguiñano en un plató de televisió

Karlos Arguiñano i el gest que ha tingut darrere els fogons que commou Espanya

El xef basc ha tret a la llum el seu costat més solidari

 Karlos Arguiñano és un dels xefs més famosos d´Espanya. Però darrere del davantal que li veiem cada dia a Antena 3, s'amaga una faceta que fins ara desconeixíem.

Gràcies a l'entrevista que ha concedit a la revista 'Pronto', hem pogut conèixer una mica millor el cuiner més famós de la televisió espanyola. El xef ha deixat al descobert el seu costat més solidari, ja que ha confessat que ha donat medul·la òssia per a ajudar la seva germana Loinaz.

Segons ha explicat, la seva germana fa més de deu anys que lluita contra la leucèmia, i aquest tractament és l'únic que pot fer que es curi.

Karlos Arguiñano content
Per a Karlos Arguiñano, la salut és el més important | GTRES

Tot i els contratemps a què ha de fer front, Karlos considera que «en aquesta vida, l'únic que importa és ser feliç. Primer, la salut, i després, ser feliç».

El costat més solidari de Karlos Arguiñano

Per al de Berasain, la família és el més important, per això no s'ho ha pensat dues vegades a l'hora d'ajudar la seva germana. Recentment, s'ha sotmès a una donació de medul·la òssia que ha anat destinada a Loinaz.

Aquesta intervenció es duu a terme sota anestèsia general o epidural. Consisteix a extreure, amb una xeringa, una petita quantitat de sang medul·lar de la part posterior de l'os del maluc.

Però no és la primera vegada que aquest cuiner de 73 anys se sotmet a aquest procediment per la seva germana. «Aquesta setmana he donat medul·la a la meva germana Loinaz, que té leucèmia. Ja ho vaig fer fa quinze anys, però ara ha tingut una recaiguda", ha assegurat durant l'entrevista amb 'Pronto'.

Aquest acte de solidaritat ha sigut possible gràcies a la bona salut que té Karlos Arguiñano. I és que, segons el seu metge de confiança, el xef està en molt bona forma física.

«Per a donar, et fan un munt d'anàlisis, i el metge em va dir: "Mira, Karlos, segueix fent la vida que fas, perquè estàs de putíssima mare"», ha dit rient.

El basc assegura que si està tan bé de salut és gràcies al bon estil de vida i a la dieta equilibrada que porta. Per a ell, aquests dos aspectes són els millors aliats per a mantenir el cos i la ment sans.

I. encara que no ha volgut donar més detalls sobre com està la seva germana, tot apunta que el tractament està fent efecte i Loinaz es recuperarà aviat.

Karlos Arguiñano cuida molt la família

El xef està molt preocupat per la seva dona, Luisi. I és que, des que va esclatar la pandèmia del coronavirus, Luisi ho ha passat molt malament.

Karlos dona gràcies que ningú de la família ha patit l'atac d'aquest virus, però assegurat que per a la seva dona ha sigut una experiència molt traumàtica.

«La María Luisa ha patit molt i ha extremat les precaucions. Ha estat mesos sense sortir de casa», ha confessat el basc.

  

María Luisa no surt de casa per por al coronavirus
Karlos Arguiñano i Luisi, la seva dona | GTRES

Se sent molt afortunat d'haver pogut passar el confinament al camp, ja que això va ajudar Luisi a afrontar la situació molt millor. «Tenim sort de no viure en un pis, sinó al camp, i ha pogut sortir a passejar».

No obstant això, també ha explicat que Luisi ha tingut algun moment de baixada. «Ha estat molt angoixada, perquè quan tens set fills i onze nets, et preocupes».

«Ella tenia por que el virus ens agafés a més d'un, però, per sort, a ningú de la família ens ha tocat. De moment», ha agraït finalment.