Karlos Arguiñano en un primer plànol

Karlos Arguiñano anuncia la seva feina lluny de la cuina: «És obvi»

El famós xef afronta un nou projecte que res té a veure amb la seva professió

Karlos Arguiñano és un dels xefs més coneguts del nostre país. I ho és no només pel seu treball en el seu restaurant, sinó també pels diferents programes de cuina que ha tingut a la televisió.

Avui és notícia perquè ha anunciat que durant una temporada compaginarà els fogons amb una altra tasca. Així és, ha donat a conèixer que té un projecte entre mans que li suposarà una feina extra. I és que exercirà d'actor dins d'una pel·lícula.

Karlos Arguiñano dona a conèixer el seu nou treball

El basc és molt sincer amb els seus seguidors i no dubta a parlar de la seva vida personal. Per això, en un dels últims programes del seu espai, 'Cocina abierta', a Antena 3 ha confessat que té un nou treball entre mans, a més de la gastronomia i la televisió.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Mentre cuinava ha exposat: «Començaran a rodar una pel·lícula i el seu títol serà 'Irati'. La trama es desenvolupa al segle VIII, fa 1.200 anys. En aquest temps la gent tenia un aspecte diferent».

Tot seguit ha reconegut que treballarà en aquest 'film': «Jo intentaré tenir l'aspecte d'aquell temps. No soc l'actor, tinc una petita intervenció».

«Llavors, com probablement estaré al Consell d'Ancians, per raons òbvies, ja que m'he de deixar la barba. Em posaran la perruca corresponent i totes aquestes coses», ha prosseguit.

De la mateixa manera, ha manifestat: «Serà una gran pel·lícula i el director és Paul Urkijo».

'Irati' té previst començar a gravar-se el pròxim mes d'octubre al Castell de Loarre, per tant, un escenari perfecte per a la història que es narra. Exactament relata que un grup de guerrers musulmans i cristians d'aquell moment tenen una difícil missió.

Aquesta no és altra que intentar trobar el tresor que Carlemany va perdre durant la batalla de Roncesvalls. D'aquí que hagin d'endinsar-se en els màgics, llegendaris i perillosos boscos del Pirineu. Però, no estaran sols, ja que comptaran amb la inestimable ajuda d'Irati, una jove coneixedora de la zona.

Karlos Arguiñano torna al cinema

Potser no ho sabies, però Karlos no s'estrenarà com a actor amb aquesta pel·lícula. De fet, el que farà és tornar al setè art perquè, al llarg de la seva vida, ha participat en tres llargmetratges anteriors.

Això sí, mai ha fet un paper protagonista, sinó que ha optat per fer petits papers amb els quals s'ho ha passat d'allò més bé. Papers en els quals ha demostrat les seves qualitats interpretatives.

Exactament, la seva primera aparició al món cinematogràfic va ser l'any 1997 en la comèdia gamberra 'Airbag' de Juanma Bajo Ulloa. En ella va compartir treball amb actors com a Karra Elejalde, Alberto San Juan i Fernando Guillén Cuervo.

Tan encantat quedar amb l'experiència que l'any 2000 va tornar a acceptar un nou paper. En aquest cas en la pel·lícula 'Año Mariano', en la qual novament va coincidir amb Elejalde i Guillén Cuervo, els directors d'aquesta mateixa.

I la seva tercera i última aparició al cinema fins ara va ser el 2002. Va participar a 'El rey de la granja', sota la direcció de Carlos Zabala i Gregorio Muro. En aquest cas, es tractava d'un 'film' que barrejava imatges reals amb animades.

D'aquesta manera, queda palès que a Arguiñano li agrada el cinema i, sobretot, fer les seves aparicions dins d'ell. I això mateix és el que farà en unes setmanes amb l'esmentada 'Irati'.

Un nou treball que afronta amb molta il·lusió i que l'ajudarà a suportar el complicat moment que travessa. En concret, ens referim que fa uns dies ha hagut de donar medul·la òssia a la seva germana Loinaz, que pateix leucèmia.