Karmele Marchante: «Espanya està perdent el nord, estic per marxar d’aquí»

La periodista ha concedit una entrevista on ha parlat del seu llibre, de la situació actual a Espanya i de la taca negra que va suposar el seu pas per ‘Sálvame’ a la seva carrera professional

Karmele Marchante torna a fer acte de presència a l’esfera pública.  La periodista catalana acaba de publicar un llibre que ha anomenat ‘Puta no se nace’, i que tracta en profunditat la problemàtica de l’explotació de dones i nenes a la indústria del sexe.

Per aquest motiu, ha concedit una entrevista al mitjà ‘Ecoteuve.es’ on ha parlat de la seva publicació, però també d’altres temes polèmics i actuals  com són la situació d’Espanya, el masclisme imperant en el sistema judicial del país, o el revolt que es va formar quan Dani Mateo es va mocar amb una bandera espanyola.

Karmele ha visitat diversos camps de refugiats

Així les coses, per elaborar el llibre  Marchante s’ha desplaçat fins a diversos camps de refugiats,  on ha pogut conèixer en profunditat les tràgiques i inhumanes situacions que pateixen moltes de les dones i nenes que hi viuen, causades per màfies que es dediquen al tràfic de persones. Preguntada per la pitjor experiència que ha viscut, la periodista explica el següent:  «la vaig viure a Nigèria amb una nena de 14 anys, a la qual li van introduir una cullera ardent per l’anus i la vagina».

A més, ha aprofitat per relacionar el masclisme que desprenen aquest tipus de pràctiques amb la situació a Espanya, on considera que encara queda molt fer abans de poder parlar d’igualtat.  A tall d’exemple, parla del camp del periodisme, on considera que «les redaccions són molt masclistes, hi ha molt poques dones que manin, els salaris són discriminatoris, etc.».

Considera que a Espanya «s’està perdent el nord»

Però aquest no ha estat l’únic aspecte que ha criticat d’Espanya. La periodista no ha amagat mai la seva ideologia independentista, i ara ha manifestat que «s’està perdent el nord, la judicatura està boja, no té ni idea de gènere». La seva indignació ha assolit nivells tan alts que fins i tot s’estaria plantejant la possibilitat de marxar d’aquí, ja que «em vaig casar amb un islandès i tinc el passaport».

En referència a la polèmica suscitada per l’esquetx on Dani Mateo es mocava amb una bandera espanyola, Marchante té clar de part de qui està.  «Dani Mateo complia una funció i això ho escriuen els guionistes del programa (...). És un programa de sàtira i humor, i que per mocar-te amb un drap, es munti aquest escàndol, doncs res, és l’Espanya en la qual estem, la de la ultradreta».

Karmele lamenta que la gent només recordi el seu pas per ‘Sálvame’

Per acabar, l’excol·laboradora de ‘Sálvame’ ha parlat sobre la tristesa que li provoca que la gent s’hagi quedat «amb l’últim» que ha fet,  que segons les seves pròpies paraules, «no ha sigut res més que un error en la meva vida professional». En aquest sentit, lamenta que els espectadors  no recordin «que he treballat des d’Informe Semanal’ fins a les ràdios i seminaris més  importants del país».