ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

Karmele Marchante narra la pitjor experiència que va viure en un camp de refugiats

La periodista ha explicat que «vaig veure com li ficaven una cullera ardent per l’anus i la vagina a una nena de 14 anys»
Karmele Marchante ha escrit un nou llibre titulat 'Puta no se nace' | CatalunyaDiari.cat

La catalana Karmele Marchante ha llançat un nou llibre que rep el nom de ‘Puta no se hace’, on denuncia l’explotació a la qual es veuen sotmeses moltes dones i nenes d’arreu del món a mans del lobby del sexe. Per escriure’l, la periodista s’ha atrevit a viatjar fins a diversos camps de refugiats, on les màfies juguen un paper clau i s’aprofiten de la gran vulnerabilitat de les persones que hi viuen per comercialitzar amb el seu cos i obligar-les a prostituir-se.

 

No és d’estranyar, doncs, que la catalana hagi estat testimoni d’escenes d’allò més punyents i doloroses, i ara ha concedit  una entrevista al mitjà ‘Ecoteuve.es’ on ha narrat l’experiència més dura i desagradable que ha viscut.

 

«Li van ficar una cullera ardent per l’anus i la vagina»

I és que tal com explica Marchante, «l’episodi més horrible el vaig veure a Nigèria amb una nena de 14 anys que, a la travessia subsahariana, li van ficar una cullera ardent per l’anus i la vagina». Un relat d’allò més colpidor que fa patent la dura realitat que s’amaga en els camps de refugiats, on lluny d’ajudar les persones que hi viuen i que realment ho necessiten, s’aprofiten d’elles tot el que poden i més.

 

La periodista, a més, ha denunciat que «vaig demanar ajuda a les ONGs espanyoles i cap d’elles m’ha ajudat». Preguntada pel funcionament de la tracta de persones als camps de refugiats, Karmele explica que les màfies «fiquen a les dones en una espècie de tendes de campanya petites. Un sanguinari es posa a la porta i cobren als puters tres euros per una mamada i cinc pel servei complet, i a les putes els hi donen un euro»

 

Marchante afirma que a Nigeria «li van ficar una cullera ardent per l'anus i la vagina» a una nena de 14 anys | CatalunyaDiari.cat

 

Karmele va ser víctima d’un intent de violació

Feminista acèrrima, i una de les veus més crítiques amb la situació que es viu actualment a Espanya, Marchante també ha explicat en alguna ocasió que va patir un intent de violació quan tenia 20 o 21 anys. Un capítol que «se m’havia oblidat completament fins que es va engegar el moviment ‘Conta-ho’», i que va tenir lloc quan ella treballava fent classes particulars de francès.

 

«Un dia vaig rebre una trucada d’un noi que em va dir que anés a casa seva», comença a explicar la periodista, que prossegueix narrant que «quan vaig entrar a la seva habitació, es va abalançar a sobre meu». Presa del pànic, «vaig començar a cridar com una boja (...) i, com vaig poder, li vaig pegar un cop amb quelcom que vaig trobar».

 

Gràcies a aquesta actuació, «vaig poder escapar de l’habitació», però abans que pogués sortir al carrer «em va seguir fins a la porta del carrer, amb la intenció de no deixar-me sortir. Va tornar a intentar abalançar-se sobre mi». Afortunadament, Marchante explica que «com vaig poder, vaig baixar corrents les escales, i l’únic que recordo és que al arribar al bar de baix, vaig demanar un conyac doble».