«Kiko Hernández no volia que la seva malaltia veiés la llum»

El col·laborador de 'Sálvame' pateix artritis psoriàsica, una malaltia que no té cura

Kiko Hernández, habitual protagonista de 'Sálvame' per les seves diferents exclusives o les disputes que té amb alguns dels seus companys de programa, està d'actualitat en els últims dies per un motiu molt allunyat del seu treball en el magazín de Telecinco. El seriós problema de salut que pateix ha sortit a la llum d'unes setmanes ençà, quan hem vist el veterà col·laborador televisiu acudir al programa abillat amb uns guants compressors a les mans.

El primer dia que Kiko va aparèixer al plató amb aquests guants, l'audiència de 'Sálvame' es va quedar molt sorpresa per la peça que portava el col·laborador. Si bé el mateix Kiko no va voler explicar en primera persona quina era la raó per la qual ocultava les seves mans, fa tot just una setmana era el presentador Jorge Javier Vázquez qui li feia un comentari sobre aquests curiosos guants, confessant que no podia tractar-se de res bo.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El silenci de Kiko Hernández sobre la seva malaltia

«Em terroritzen aquests guants negres», li etzibava el presentador a Kiko Hernández, qui seguia sense immutar-se malgrat el comentari directe del periodista català. Si en un principi portava només un guant, amb el pas dels programes, Kiko es va veure exigit a posar-se'ls tots dos. Per conèixer quin és el problema del col·laborador, cal acudir al passat per recordar unes paraules del controvertit contertulià de Telecinco, on confessava que patia una malaltia degenerativa que li provoca seriosos problemes de mobilitat i molèsties en les articulacions. La raó de portar guants no és altra que mitigar els dolors que pateix a les mans des de fa un temps.

Artritis psoriàsica, la malaltia que pateix Kiko Hernández

La complicada malaltia que pateix el col·laborador de 'Sálvame' es diu artritis psoriàsica. I va ser el mateix tertulià del cor qui es va referir a ella fa uns anys en una entrevista: «No puc moure bé la mà dreta perquè em venen punxades i tinc els dits immòbils». Aquesta malaltia degenerativa no només l'afecta a l'hora d'anar a treballar, sinó que també li provoca diversos contratemps rutinaris a l'hora de cuidar a les seves filles.

Aquesta malaltia de les articulacions provoca inflamació, i els seus símptomes són molt clars: dolor, inflor, calor, dificultat de moviment en les articulacions danyades i fins i tot pot provocar certa deformació. Segons cada cas, l'artritis psoriàsica comença de forma lenta i es manifesta de diferent manera segons cada persona. Així doncs, el problema que pateix el col·laborador l'obliga a posar-se aquesta mena de guants, que exerceixen pressió i així mitiga el dolor. Cal recordar que aquesta no és la primera ocasió en què el tertulià de Telecinco va a treballar patint aquest problema de salut, ja que fa uns mesos, Kiko apareixia al plató en una cadira de rodes per un problema de lumbàlgia.

«De sobte, em fa un mal que no em puc ni aixecar per anar al lavabo»

«Això va per pics. Tot d'una em fa un mal que no em puc ni aixecar per anar al lavabo del dolor que tinc i, al cap de dues hores, ja no tinc absolutament res i em puc moure. Gràcies a Déu que aquesta malaltia dona aquest descans», va respondre als 'haters' que el criticaven per aparèixer uns dies en cadira de rodes i altres sense. L'artritis psoriàsica no té cura actualment i si parlem del seu tractament, aquest és de caràcter pal·liatiu davant els brots i els símptomes que pateix cada malalt. Segons apunten des de l''American College of Rheumatology', els casos més lleugers es poden tractar amb antiinflamatoris quan sorgeix alguna mena de brot, si bé en aquells malalts que tenen una artritis més cronificada, és freqüent rebre fàrmacs antireumàtics.


Comentaris

envia el comentari