Laura Llopis és conscient que el seu marit Pablo Motos es fa viral amb algunes de les seves reflexions a El Hormiguero. És un presentador que té per costum dir allò que pensa encara que això li provoqui rebre crítiques.
Especialment, al de Requena li agrada 'ficar-se en jardins' i criticar durament la gestió del Govern espanyol o fer algun 'zasca' a Podemos.
Després de dir adeu a la seva última convidada de la setmana, la jugadora del Barça Alexia Putellas, Pablo Motos va voler opinar sobre un tema més espinós del normal i va alertar els espectadors del programa. Aquest va voler posar de manifest els moments complicats en l'àmbit econòmic que podrien arribar a les nostres vides per la pujada de la inflació.
«La notícia del dia és la pujada dels diners per aturar la inflació. Tornem a sentir que Espanya és una altra vegada un dels països amb la prima de risc més alta», començava Motos.
Laura Llopis assisteix al discurs més preocupant del seu marit
«L'economia és plena de 'paraules' que sembla fet expressament perquè no s'entenguin. Intentaré explicar on som i cap on anem, que no és un bon lloc», va prosseguir el marit de Laura Llopis.
Després d'una breu 'intro', Motos va anar al gra. «Durant la pandèmia de la COVID-19 ens van tancar a casa, vam deixar de produir diners. Els bancs, perquè no s'aturés l'economia, van començar a endeutar-se. És com si la teva família no té pasta, però el banc et diu que tens crèdit fins que te'n cansis», denunciava.
«Què va passar després? La gent va començar a gastar el que no tenia. Es va acabar la COVID-19 i van apujar els preus, el gas, va començar la guerra, i després hi ha la Xina, que és molt important aquí. Ells són la fàbrica del món, però tenen un problema amb la gestió del coronavirus, no surten els contenidors i, per tant, no ens arriben els subministraments», lamentava en ple directe.
L'alarmant reflexió sobre la inflació que impacta Laura Llopis
El cas és que Motos no s'ha guardat res a dins i ha apuntat quina és la problemàtica de la situació actual. «Per tot això han apujat molt els preus, que és el que s'anomena inflació. I això s'ha de tallar com sigui perquè ens empobreix a tots o ens podria portar a una crisi com el 2008», sostenia.
«Aquesta va acabar amb la gent al carrer protestant, moltes empreses arruïnades i baixades dels sous. Què és el que estan intentant fer ara? Apujar el preu dels diners, perquè la gent surti menys, gasti menys i els preus hagin de baixar perquè la gent no compra», va recalcar Motos aquest dijous a El Hormiguero.
Pablo Motos diu a la seva dona que «s'ha de tallar com sigui»
Motos s'anava encenent per moments i es preguntava si «ho aconseguiran, perquè és complicat», deixava caure. Per al comunicador d'Antena 3, «això de la Xina i els subministraments no s'arregla en dos dies. Això del gas rus, que ens el venien molt bé de preu, tampoc. Això de la guerra sembla que va per llarg», va sentenciar.
Per finalitzar el seu speech, Motos va voler posar llum a la situació que ve. «S'acaben els diners barats, les facilitats de crèdit, que són bons temps per als estalviadors i dolents per a les persones o empreses que deuen diners», va recalcar.
«Parlant de deure diners, Espanya deu molt a Europa, no pot continuar demanant diners al BCE perquè ara els diners són cars. Conseqüències? Probablement retallades, pujades d'impostos i tant de bo que no tornem al 2008, però té mala pinta», va concloure abans de donar la paraula a Cristina Pardo, Tamara Falcó i Nuria Roca.