Foto de Laura Valenzuela

Laura Valenzuela: la seva filla i la incalculable herència que deixa al darrere

Laura Valenzuela ha mort als 92 anys

Laura Valenzuela ens ha deixat als 92 anys després de patir diversos problemes de salut. Fa tot just uns dies rebíem la informació sobre el seu delicat estat, cosa que tenia molt preocupat el seu entorn més proper. L'actriu va rebre l'últim adeu al tanatori de San Isidro, on la seva filla, Lara Dibildos, era la primera a presentar-se, trencada de dolor, per rebre totes aquelles persones que volguessin acomiadar-se de la seva mare.

Tots destaquen la bona vida que va tenir fins al final i que mai no va perdre el somriure, ni tan sols en els pitjors moments. «No l'hem vist mai enfadada ni amb una mala cara», asseguren aquells que la coneixen.

Foto de Laura Valenzuela
Laura Valenzuela és una referent del sector | Europa Press

Rostres molt coneguts com Ramón García, Tamara Gorro, Jesús Vázquez o Álvaro Muñoz Escassi, juntament amb la seva actual parella, María José Suárez, s'han presentat al tanatori molt afectats per aquesta trista pèrdua.

Tots coincideixen que Valenzuela ha estat tot un referent per a la televisió. Durant els últims dies, l'actriu ha estat envoltada en tot moment per l'afecte dels seus. «Un ésser humà fora del normal», la defineixen. «No s'entén el món de la televisió sense grans actrius com ella, que han anat desapareixent al llarg del temps».

Ella va ser la primera presentadora de la història de la televisió, per la qual cosa la seva partida també ha deixat molt tocats altres companys del sector que la tenien com a referent. «Ha estat una mestra».

De fet, la decisió de deixar la televisió per casar-se també marcava la diferència. Valenzuela ho deixava tot per amor a José Luis Dibildos, l'home de la seva vida. És més, una de les condicions principals per poder passar per l'altar va ser deixar de treballar, cosa que actualment seria inconcebible.

Amics i éssers estimats acomiaden Laura Valenzuela

Una aturada de més de 20 anys que trencava el 1990, quan es convertia una vegada més en pionera d'un altre canal de televisió acabat de crear llavors: Telecinco. Allí va presentar multitud de programes durant els primers anys de la cadena.

«El meu pare va dir: 'Ens vam casar, però amb aquesta condició...' I va ser així! I mira que jo vull i admiro el meu pare moltíssim, però crec que és en l'única cosa en què no estic d'acord», comentava Lara Dibildos. Un gest que deixava molt clar que Laura Valenzuela sempre ha prioritzat la família. La seva darrera aparició pública va ser el 2016, coincidint amb la comunió del seu net.

Imatge de Lara Dibildos amb el rostre seriós
Lara Dibildos, trencada després de la pèrdua de la seva mare | Europa Press

Lara, la seva filla, ho ha estat tot per a ella. De fet, era la mateixa actriu qui informava que l'estat de la seva mare havia empitjorat dràsticament. «La meva mare està molt malalta. No és a l'UCI, està a planta i aquí estem tots a l'hospital amb ella», anunciava. És més, no se n'ha separat en cap moment.

Ara, tots recorden la seva mare com la gran estrella que va ser i que ha deixat una gran estela al seu pas. La passió pel cinema ve a Dibildos des de molt petita, i va créixer envoltada de càmeres, tal com ella mateixa ha explicat més d'una vegada. «Era complicat tenir un pare que havia arribat tan alt a la seva professió i una mare tan alt a la seva. Però al final era obvi que em dedicaria a alguna cosa del mitjà», reconeixia.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

«És el que he mamat... Els caps de setmana me n'anava amb la meva mare al rodatge de les pel·lícules del meu pare, així que en això consistien els meus caps de setmana: veure rodar i rodar», assegurava.

El seu llegat és, sens dubte, la major herència que pot deixar Laura Valenzuela a la seva filla. Tot i que cal destacar que el patrimoni de l'actriu i José Luis Dibildos és incalculable. Alguna cosa del que mai no ha presumit, ja que la seva major riquesa sempre va ser la senzillesa i el saber estar.