Muntatge de Roberto Leal, Orestes i Rafa

Rafa Castaño confessa que ja no parla amb Orestes després de 'Pasapalabra': el motiu

Rafa Castaño ha estat molt clar sobre la seva relació actual amb el seu rival

Rafa Castaño viu un dels moments més especials de tota la seva vida. Ha guanyat el pot més gran de la història de 'Pasapalabra', 2.272.000 €. Ho ha fet davant Orestes, el seu gran rival durant 197 programes.

El sevillà i el burgalès en tot moment van deixar clar que havien aconseguit forjar una amistat gràcies al concurs d'Antena 3. Tot i això, en els últims dies han perdut absolutament el contacte. Això sí, hi ha un motiu i Rafa l'ha donat a conèixer.

Rafa Castaño parla de la seva relació amb Orestes

L'últim guanyador de 'Pasapalabra' després d'emetre's el lliurament de la victòria està recorrent tots els programes d'Atresmediaparlant-ne. I això l'ha portat a l'espai 'Al rojo vivo', de La Sexta. Un format on, entre altres coses, ha parlat de la relació tan estreta que ha aconseguit amb Orestes Barbero.

Fins a tal punt va arribar l'enllaç afectiu entre els dos concursants que Rafa ha reconegut que només guanyar va pensar en el seu rival. Ha afirmat: «La primera persona en què penso és en ell. Penso en ell perquè s'ho mereixia igual que jo i em semblava injust».

«Jo estava content per mi, evidentment, però una part de mi estava trista per ell. He guanyat jo, però ell ha estat a punt d'emportar-se'l 13 o 14 vegades, jo també. Estava molt igualat i era una qüestió de cara o de creu». A això ha afegit: «He guanyat perquè he estudiat molt, però l'he guanyat per sort».

Rafa Castaño amb 'El Rosco' de 'Pasapalabra' gairebé completat
Rafa Castaño ha explicat que tan bon punt va guanyar, va pensar en el seu company | Catalunya Diari

En aquest punt, Castaño ha rebut una pregunta inesperada de Ferreras: «A partir d'ara sou amics?». El concursant ha estat molt clar: «Ja ho érem». Tot i que després ha deixat clar que fa uns dies que no parlen, però n'ha explicat el motiu.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Rafa ha reconegut que «ara mateix no li escric perquè han de ser dies complicats per a ell. Hi haurà molta gent que l'estarà escrivint i en aquest sentit el deixaré tranquil uns dies, però després li escriuré a veure com està. Evidentment, si pujo a Burgos o ell baixa a Sevilla, em prendré una cervesa amb ell».

Orestes Barbero i Rafa Castaño a pasapalabra
Rafa Castaño explica per què fa dies que no parla amb Orestes Barbero | ATRESMEDIA

Rafa Castaño atura la polèmica

El guanyador del pot de 'Pasapalabra' ha vist que després de la seva victòria s'ha generat un enorme enrenou en xarxes socials. D'una banda, perquè els fans d'Orestes no estan d'acord que aquest deixi el concurs, també. D'altra banda, perquè n'hi ha que consideren que a Rafa se li va posar un 'rosco' molt fàcil perquè guanyés.

Sobre aquesta última qüestió, Castaño s'ha manifestat a 'Al rojo vivo'. Així, ha dit: «Hi ha una mena de dissonància cognitiva per la qual la gent pensa que per dir-les d'una tirada és que són fàcils. Però no, les vaig dir d'una tirada perquè he estudiat molt».

«En aquest sentit, tant el meu company com jo hem estat moltíssimes hores estudiant paraules rares de diccionaris, intentant avançar-nos al que ens podien preguntar. Vas veient 'roscos', veus que fan servir aquesta font... i, al final, ha servit».

Foto de Rafa Castaño guanyant el pot de 'Pasapalabra amb Orestes Barbero al costat
Rafa Castaño calla els rumors sobre el seu triomf | Atresmedia

De la mateixa manera, aquests dies s'ha parlat molt del que Hisenda es quedarà dels diners que ha guanyat Rafa. I sobre això se li ha preguntat a 'LaSexta Xplica', a la qual cosa ell ha contestat: «La llei és la llei. Un pot estar més o menys d'acord, però crec que com funciona la societat és acceptant les normes».

«És cert que guanyar és fruit d'un esforç ímprobe, han estat moltíssimes hores, però això no vol dir que jo no estigui d'acord amb quedar-me amb 1.200.000 €. Sé que amb aquests diners contribuiré a moltes coses i sempre he dit que com més tens, més has d'aportar. Amb això es poden fer moltíssimes coses bones per a moltíssimes persones de millor manera, així que em sembla bé».