Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat

Letícia adverteix que ja no pot tapar més el motiu del divorci

Letícia sap tot el que va passar al matrimoni

Letícia conviu a l'ull de l'huracà. Passi el que passi, faci el que faci. La reina té clar que qualsevol dels seus gestos, moviments o decisions és analitzat amb lupa. Per tant, és perfectament conscient de totes les polèmiques que l'envolten. 

Una de les últimes 'baralles' ha estat amb la reina Sofia, amb qui, diuen, no mantenen un vincle massa bo. Per demostrar-ho, només cal recordar aquell enfrontament de fa uns anys amb les seves filles a les portes d'una església a l'illa de Mallorca

La reina, però, prefereix mantenir-se en segon pla i mai s'ha pronunciat sobre la seva vida privada. I és que Letícia té moltes coses a dir. Des dels secrets amb Joan Carles I, fins als de la seva neboda Victòria Federica; en aquesta família sempre hi ha moviment. I justament han sortit a la llum més detalls sobre el divorci entre la infanta Elena i Jaime de Marichalar. L'encarregada ha estat Pilar Eyre, a la seva columna a Lecturas.

15 anys del «cessament temporal de la convivència matrimonial»

«Van tenir dos fills i la infanta es va convertir en una senyora elegantíssima, però va ser un fracàs», diu la periodista. El sogre de Letícia, Joan Carles, rei emèrit d'Espanya, es va negar rotundament al divorci entre la infanta Elena i l'empresari. Pel rei, una dona divorciada «és menys que res».

«Perd amistats, l'aïllen, les altres dones la temen i deixen de convidar-la, les meves amigues separades després se n'han penedit», relata a la seva columna. Tot i que era força conscient que Elena necessitava aquest divorci; havia aguantat molt.

Muntatge de la reina Letícia amb les infantes Cristina i Helena
Letícia sap com són les relacions dins de la casa reial | CatalunyaDiari

Aquelles noces, a les quals no va assistir Letícia perquè encara no havia coincidit amb l'home de la seva vida, va estar «gafada» des del principi. Una celebració «els fastos dels quals va pagar Joan Carles gràcies a un 'préstec' de 100 milions de dòlars que li va fer el rei Fahd d'Aràbia Saudita», recorda Pilar Eyre.

El casament va tenir lloc a la catedral de Sevilla. La ciutat sencera es va llançar al carrer per donar la benvinguda al nou membre de la Casa reial. Pocs imaginaven que aquell fet acabaria 15 anys després amb un famós «cessament temporal de la convivència matrimonial».

Letícia, sorpresa pel que va haver de passar la seva cunyada

Però com van arribar a aquesta situació? Va passar uns anys després d'aquest casament de somni. Després de dos fills i uns bons anys, Jaime va patir un abans i un després a la seva vida.

A l'excunyat de Letícia li va donar un ictus que li va provocar un canvi dràstic en el seu caràcter. Jaime estava fent bici estàtica quan va començar a sentir que es trobava força malament. Tot va resultar ser un atac cerebral. Va passar de ser un home educat i elegant a ser tot al contrari. Sempre de mal humor, descarregant la seva ira sobre els altres. «Al final, la parella va decidir anar-se'n als EUA per rebre tractament», explica Pilar Eyre.

Letícia sempre ha donat suport a les dones i el dret de decidir sobre les seves relacions. Sempre s'ha mostrat com una defensora de les dones que volen decidir per elles mateixes, i la seva cunyada en va ser una d'elles.

La infanta Elena no va poder aguantar més. Allà a l'hotel va protagonitzar un episodi que va fer trontollar la pobra filla de Sofia. «Jaime deixava anar tot el que se li acudia, des de dir 'lletja' a una senyora a dir-li a una altra que anava mal vestida», continua Pilar.

No va ser fins que va arribar Letícia a la família quan aquesta va fer el pas per divorciar-se. La notícia sobre el casament del seu germà va deixar passar la polèmica de la infanta.