Foto de la reina Letícia.

Letícia sap que l'amant no li permet complir els seus plans de casar-se

Letícia sap tot allò que va passar a Zarzuela

Letícia vol tenir-lo el més lluny possible. Des de fa anys la relació entre ells és molt tensa, gairebé sense tracte. De cara a la gent, van procurar mostrar sempre una imatge de cordialitat, però la realitat era una altra de ben diferent.

Els seus continus esforços amorosos i l'aparició de diferents dones van acabar per accelerar la ruptura. La reina tenia clar que Joan Carles no tenia cabuda a la seva vida. Sobretot, per la imatge que estava donant i què implicaria per a la institució.

De moment, Letícia ha guanyat la batalla a l'emèrit, que continua exiliat a Emirats Àrabs, sense opcions que torni a curt termini. Després de l'espectacle muntat fa uns mesos per la seva estada a Sanxenxo, a Zarzuela tenen clar que ha d'estar-se'n apartat. Felip mateix li va recriminar el seu comportament.

Tanmateix, l'emèrit té la sensació que no ha fet res de dolent. Se li ha oblidat tot allò relacionat amb el frau fiscal o els enganys a la seva dona. És com si visqués en un altre món i això és una cosa que no perdonen Letícia i el seu entorn.

El periodista Jaime Peñafiel rescata un dels episodis més polèmics a la vida de Joan Carles. Explica que el maig del 2014 li va demanar la mà al pare de Corinna. Prèviament, el 2009, ja ho havia intentat després que ella es va separar del seu segon marit. Cinc mesos abans, es van ingressar 100 milions de dòlars al compte del pare del rei: una donació per part del rei d'Aràbia Saudita. Una part d'aquella xifra, en concret, 65 milions, els va destinar a l'alemanya, amb la qual tenia previst casar-se.

Reina Letícia i Juan Carlos
La reina Letícia coneix els plans del seu sogre. | CatalunyaDiari

Letícia mai no va veure amb bons ulls tot allò que feia el sogre. No obstant això, avui dia encara hi ha molta gent que es pregunta per què l'emèrit no va contreure matrimoni amb la seva amiga després d'allò. Pel que sembla, ella va saber «per boca del rei que mantenia una relació des de feia tres anys» amb una altra dona.

Es tractava de «l'empresària valenciana Sol Bacharach, vídua de Manuel Broseta, assassinat el 1992 a mans d'ETA», explica el periodista. A això se li suma que «continua casat amb Sofia i encara no s'havia plantejat el seu divorci». L'emèrita no hauria posat cap inconvenient a canvi de mantenir el seu estatus.

Joan Carles va estar un temps enganyant dues dones. L'alemanya no estava disposada que ell mantingués una segona relació extramatrimonial. Sol era component de l'Association United World College i, fins i tot, va arribar a ser a Palau, tal com demostren algunes fotos, segurament vistes per Letícia .

Hi havia alguna cosa de la valenciana que li impedia entrar a la família reial: el seu polèmic passat.

Sol Bacharach amb els reis emèrits, Joan Carles i Sofia
Sol amb els reis emèrits, Joan Carles i Sofia, en una foto que va indignar a Letícia | Catalunya Diari

Letícia sorpresa amb el seu passat

Letícia es va assabentar que la valenciana havia tingut un flirteig amb les drogues, així ho recull El Nacional. «He après a resistir les temptacions adverses sense necessitat de prendre ansiolítics barrejats amb alcohol. El consum de drogues em va portar a un atzucac», assenyala.

«Vaig anar a psiquiatria de l'Hospital Clínic de Barcelona i em va salvar la vida el Centre Terapèutic del Vallès. Es tractava d'un petit lloc a Mollet, que va adoptar mètodes innovadors portats dels Estats Units. Allà va començar el meu alliberament, vaig tornar a pensar el lloc que volia ocupar al món. Vaig reflexionar sobre com suportaria el meu estat d'ànim l'absència de droga al meu cap», explica.

Letícia mai no va pensar que escoltaria això. Per sort per a ella, va aconseguir apartar el seu sogre de la seva vida, que ja no forma part de la família reial. Com més lluny, millor.

▶️ Vídeo del dia