Letícia

Letícia aprofita que Felip és al Qatar i pren una important decisió amb Catalunya

La reina visitarà el Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi, entre altres activitats

La reina Letícia visitarà la capital catalana aquest dimecres que ve, vint-i-tres de novembre. Letícia afronta un nou acte de la seva agenda en el camp de la salut mental i també en la discapacitat intel·lectual. Durant aquesta visita, la monarca estarà implicada en una sessió informativa.

Posteriorment, realitzarà un recorregut per les instal·lacions de la Unitat d'Hospitalització del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a Sant Boi de Llobregat. Aquest mateix dimecres, el rei Felip VI viatjarà en solitari a Qatar per a fer costat als jugadors de la Selecció Espanyola en el seu primer partit al mundial d'enguany. Aquesta primera jornada s'enfrontarà a la selecció de Costa Rica a l'estadi Al Thumama situat a la ciutat de Doha a les 19:00 hores local.

Donar visibilitat a col·lectius vulnerables

El primer compromís que tindrà la reina Letícia quan arribi a Barcelona, serà visitar les Oficines Tècniques Laborals (OTL) de la Diputació de Barcelona, amb motiu del 20è aniversari de la seva activitat. Sota el lema vint anys trencant estigmes, la Reina assistirà a unes jornades de debat sobre treball i la salut mental. Els ponents, procedents de diferents àmbits, analitzaran la complexa relació entre treball i salut, ja que tant l'ocupació com l'atur poden ser font de trastorns mentals. 

Posteriorment, Letícia visitarà el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, sense ànim de lucre, la missió del qual és cuidar de les persones més vulnerables. Es tracta d'una xarxa de serveis assistencials, docents i de recerca integrats a l'Hospital de Sant Boi, l'Atenció Intermèdia i la Xarxa de Salut Mental. Aquesta posa en pràctica un model d'atenció integral i de proximitat, tant des del punt de vista l'aspecte sanitari com social. 

Un ordre amb més de mig mil·lenni d'experiència 

Amb més de cinc-cents anys d'experiència en la cura i protecció de les persones en exclusió, l'Ordre Hospitalària continua el seu compromís sanitari, sociosanitari inspirant-se en els valors del seu fundador, Sant Joan de Déu. Està integrada per 180 germans, 15.000 professionals, 4.500 persones voluntàries i nombrosos donants i col·laboradors. L'Ordre Hospitalària està estesa per tot el món i cada any ajuda a milers de persones.