Letícia amb unes arracades de la reina Sofia

Letícia confessa el motiu pel qual el rei Felip comença l'any lluny d'ella

Letícia se'n va acomiadar poc després de menjar el raïm

Letícia estava encantada amb la possibilitat de gaudir de les festes nadalenques en família. Tot i això, hi va haver alguna cosa que va impedir que estiguessin tots junts el dia de Cap d'Any. El rei Felip va haver d'absentar-se i va passar lluny dels seus aquella data tan especial.

Unes hores després d'estrenar el 2023 el monarca va haver de fer les maletes. Va agafar un avió amb destinació al Brasil, on va acudir als actes de presa de possessió del president electe, Luiz Inácio Lula da Silva. Es tractava d'un compromís institucional al qual va haver d'acudir. D'altra banda, Letícia va tenir més sort i va poder quedar-se a casa amb les filles.

El fill de Joan Carles i Sofia ja és tot un expert en aquest tipus de cerimònies. Des del 1996 ha assistit a 80 preses de possessió, moltes com a príncep d'Astúries. Aquest ha estat el primer viatge al país sud-americà des que va ser proclamat rei el 2014. Això sí, amb anterioritat ja havia participat en un parell d'actes de relleu, però sempre com a hereu. El 2003 va ser present a la cerimònia en què Cardoso va cedir el testimoni a Lula i el 2011 també hi va acudir quan en va prendre possessió Dilma Rousseff.

Primer pla de la reina Letícia mig somrient
La reina Letícia va trobar a faltar el rei Felip l'1 de gener. | GTRES

Tanmateix, més enllà d'això, l'agenda del monarca va estar plena de compromisos durant la seva estada a aquest territori. A primera hora del matí va aterrar a Brasília i, tot seguit, va participar en una reunió a l'Ambaixada d'Espanya. També va poder compartir un dinar amb el president de Portugal, amb qui manté una bona amistat. A la tarda va prendre part a l'acte de proclamació de Lula com a nou president, el qual torna al poder després d'haver dirigit el país entre el 2003 i el 2010.

Letícia no hi va ser present, encara que el rei sí que va comptar amb la companyia d'uns quants compatriotes a l'acte de possessió. Entre ells, el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, i la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz.

Sense cap dubte, va ser un començament d'any una mica atípic per al rei Felip, però també per a la família reial. En general, durant aquestes dates sol buidar una mica la seva agenda de compromisos per estar amb els seus, però aquesta vegada no li va quedar més remei que fer les maletes.

Reis
El rei Felip va deixar Letícia sola en un dia molt especial per a la família. | GTRES

Ha tingut unes jornades de feina molt intenses. Cal recordar que el 31 de desembre també va presidir el jurament o la promesa dels nous jutges del Tribunal Constitucional a La Zarzuela. Possiblement no s'esperava un final d'any i un principi del 2023 tan moguts, però el deure el va obligar a alterar els seus plans inicials i a abandonar la família durant unes hores.

Letícia esperava que estiguessin tots junts

Letícia concedeix una gran importància a la família. Li hauria agradat que el rei s'hagués quedat amb elles a palau. Sobretot pensant en la princesa, ja que en qüestió d'un parell de dies serà ella qui emprengui viatge de nou amb destinació a Gal·les. La filla de Letícia ha de reprendre el curs al centre on estudia. S'ha de preparar per als mesos que li queden de curs, que prometen ser molt intensos.

La marxa tan prematura d'Elionor li impedirà acudir a una de les grans tradicions dels Ortiz. Es reuneixen tots el dia de Reis a casa de l'avi matern. Allà gaudeixen del tortell i d'una tassa de xocolata calenta.

Letícia pretén aprofitar aquestes dues jornades que li queden per estar amb la seva filla. Més endavant li resultarà complicat coincidir i les obligacions acadèmiques li impediran tornar amb tanta freqüència.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp