La reina Letícia Ortiz.

Letícia confirma els pitjors presagis i es tanca a casa després d'assabentar-se'n

Letícia ha donat positiu en COVID-19 aquest mateix dimarts i es veu obligada a suspendre part de la seva agenda

S'ha anunciat aquesta mateixa tarda, Letícia ha donat positiu en COVID-19. Han estat fonts de Zarzuela les que n'han informat, segons sembla, la reina té símptomes lleus i el seu contagi s'ha confirmat fa poques hores.

De moment, no sembla que sigui un cas greu, ni de bon tros. Des de Zarzuela s'ha emès un comunicat urgent en què s'informa que Letícia només té símptomes lleus.

Tot i això, s'ha confirmat també que l'agenda de la dona de Felip se suspèn. Això sí, únicament els actes a què tenia programat assistir aquest dijous 7 de juliol. Concretament, l'audiència amb els guanyadors de la beca transformant realitats de la fundació BBVA, també una trobada relacionada amb la campanya «Una joguina, una il·lusió».

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Letícia s'ha contagiat de COVID-19. | CatalunyaDiari
 

L'atenció, però, també està posada als premis Mariano de Cavia, que se celebren just un dia després, divendres 8 de juliol. S'espera tenir una valoració de la seva evolució per decidir si Letícia podrà assistir o no a aquesta cita.

Cal recordar que, en aquests moments, un positiu en COVID-19 no t'eximeix d'anar a la feina ni t'obliga a l'aïllament a casa. Tot i això, són mesures que encara es recomanen per evitar l'expansió del virus.

És per això que Letícia podria no assistir als seus pròxims actes. També dependrà, com hem esmentat, de com es trobi la reina els pròxims dies.

▶️ Leonor enmudece con las fotos de Juan Carlos I que confirman el engaño

Letícia havia assistit aquest dilluns als Premis Princesa de Girona

La veritat és que Letícia ja havia estat aquest dilluns en un acte públic, juntament amb la resta de la seva família. Letícia, Elionor, Sofia i Felip havien assistit als Premis Princesa de Girona.

En aquell moment no es coneixia el positiu de Letícia, tampoc es va apreciar a l'acte que la reina presentés algun símptoma de la malaltia. De moment, no se sap si la resta de la família estaria contagiada.

Imatge de la Família Reial arribant als Premis de Girona.
Imatge de la Família Reial arribant a la cerimònia d'entrega dels Premis Fundació Princesa de Girona 2022. | Europa Press
 

Cal recordar que Letícia, com hem esmentat, va estar en tot moment acompanyada pel seu marit i les seves filles. Així, doncs, la família al complet podria haver-se contagiat de coronavirus.

La veritat és que no hi ha informació oficial, des de Zarzuela no s'ha esmentat si la resta de la família es podria haver contagiat o no. Tampoc no s'ha informat de si presentarien algun tipus de símptoma.

Se sap que després de la cerimònia de dilluns, Letícia i les seves filles van tornar directament a Madrid. D'altra banda, Felip es va quedar per anar aquest dimarts a Barcelona al lliurament de despatxos a l'acadèmia de Talarn.

Imatge de la reina Letícia.
Letícia té, de moment, símptomes lleus. | GTRES
 

La Família Reial ja ha viscut de prop el virus

Tot i tractar-se del més recent, no es tracta aquest de l'únic cas de contagi de COVID-19 a la Família Reial. La veritat és que altres membres ja han passat la malaltia, com és el cas de Felip i la reina Sofia.

Que se sàpiga, es tracta dels dos únics membres de la família que s'havien contagiat fins ara. Felip es va contagiar al febrer i pocs mesos més tard, a mitjans de maig, va ser la reina emèrita, Sofia, qui el va passar.

Cap dels dos va presentar símptomes que creessin algun tipus de preocupació per la seva salut, i es van recuperar després d'uns dies. Podria ser ara el cas de Letícia, que no sembla presentar símptomes preocupants.

Caldrà veure, però, com és l'evolució de Letícia els pròxims dies.