Fotomuntatge de la reina Letícia i la seva cunyada, la infanta Elena

Letícia se surt amb la seva i fa enfadar la seva cunyada Elena amb la seva decisió

Letícia ha aconseguit allunyar Joan Carles d'Espanya

La reina Letícia ha d'afrontar, novament, com la família del seu marit és a l'ull de l'huracà. I malgrat que tracta de mantenir-se sempre en un segon pla, el seu paper a la família reial cada vegada adquireix més rellevància. És més, fins i tot arriba a treure de polleguera la infanta Elena i la resta dels Borbó.

Tot feia indicar que el sogre de la reina, Joan Carles, tornaria a Espanya els propers dies, ja que volia participar en el campionat del món de vela que se celebrarà a Sanxenxo a partir de divendres. Tot i això, hi ha hagut alguna cosa que li ha fet recular i suspendre els seus plans, recull 'Informalia'.

A Letícia i a Felip no els fa gens de gràcia l'excessiva exposició mediàtica a què es va sotmetre el rei emèrit fa unes setmanes. I així ho van fer arribar en una trobada privada que van mantenir pare i fill a la Zarzuela. Va ser una conversa tensa, on van voler deixar clar a l'emèrit el paper que ha de tenir a partir d'ara.

El passat 23 de maig, quan va agafar l'avió de tornada a Abu Dhabi, ja havia transmès als seus amics quines eren les seves intencions. Tornaria aquest cap de setmana a Galícia per assistir a la competició. Però, hi va haver una cosa que el va fer canviar d'opinió.

Per tant, el proper viatge haurà d'esperar un temps. No obstant això, ja es comencen a fer servir noves dates com el primer cap de setmana de juliol, que serà quan tingui lloc la Copa d'Espanya de Vela a Sanxenxo.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Letícia vol mantenir-se el més lluny possible l'emèrit | Catalunya Diari

Joan Carles havia comentat als seus amics, inclosa Letícia, que tornaria aquest 10 de juny per estar un parell de dies a Galícia. Tot seguit, es desplaçaria fins a Madrid per tornar a retrobar-se amb amics i familiars.

Letícia i el rei, però, van aconseguir que modifiqués els seus plans, encara que no va ser senzill. I és que l'emèrit té el convenciment que pot fer allò que desitja i que ningú li tallarà les ales.

Fa dues setmanes va mantenir a la Zarzuela una reunió amb el seu fill que es va allargar durant quatre hores. Van abordar «diferents esdeveniments i les conseqüències a la societat espanyola» del seu retorn. Ara, Joan Carles ha estat comprensiu i ha optat per cedir a les peticions de la seva nora i el seu marit.

▶️ La decisión que deja heridas abiertas entre Felipe y el emérito

Volien evitar al preu que fos un altre bany de masses per part de l'emèrit. Sí, puix que va obrir tots els informatius i els diaris li van dedicar les portades durant tot un cap de setmana. Així, cadascun dels seus moviments es va seguir amb lupa.

Però més enllà d'això, la seva tornada va suscitar també una gran polèmica dividint la classe política i institucional d'aquest país. Diferents membres del Govern van veure amb mals ulls la manera com es va produir el seu retorn. Fins i tot van sol·licitar que donés explicacions per tot el que va passar, cosa que el sogre de Letícia no va arribar ni a contemplar.

El rei Joan Carles a un vaixell a Sanxenxo
Joan Carles, durant la seva estada a terres gallegues | GTRES

Letícia també va denegar un viatge a Barcelona

L'actual reina no està disposada a cedir ni tan sols una mica amb el seu sogre. Encara que això li generi algun enfrontament amb la infanta Elena, que és la persona més propera a l'emèrit.

En la seva visita anterior, Joan Carles va sol·licitar permís per acudir a una revisió mèdica a la clínica Quirón de Barcelona. Allò li permetria allargar un dia més la seva estada al nostre país, però aquesta petició va ser rebutjada per la Zarzuela.

A palau sabien que allò continuaria alimentant la polèmica i que perllongaria encara més l'expectació. Per tant, van entendre que el més convenient era facilitar-li la sortida d'Espanya com més aviat millor.

Així les coses, Letícia vol que l'emèrit adquireixi un perfil més baix, que el porti a passar desapercebut. No obstant això, el pare de Felip no sembla gaire disposat a fer-ho.