Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb imatges de la reina Letizia durant el viatge a Guatemala

Letícia deixa clara la seva estratègia lluny de Felip VI durant el viatge a Guatemala

La reina Letícia ja ha aterrat a Guatemala, on porta a terme el seu novè viatge de cooperació

La reina Letícia ja ha arribat a Guatemala, on ha estat rebuda per la primera dama Lucrecia Peinado en el que serà el seu novè viatge de cooperació.

Un viatge que ha començat aquest dimecres amb la part més oficial, i força allunyada del protocol a l'ús.

Encara més, Peinado no ha dubtat a tenir una picada d'ullet amb Letícia en lluir també unes sabatilles esportives, en una clara consonància amb la reina.

Imatge de Letizia amb gest seriós durant el viatge a Guatemala
La reina Letícia, bolcada amb les dones en arribar a Guatemala | GTRES

I és que recordem que des que patís un accident casolà i es trenqués un dit del peu dret, la monarca ha optat per fer servir un calçat més còmode.

A més, novament ha lluït el seu típic look en aquest tipus de viatges, on porta la seva armilla vermella de cooperant, pantalons beix i camisa blanca.

Ideal pels tres dies molt intensos i esgotadors, on Letícia té l'agenda plena d'actes. Començant pel projecte d'autonomia i atenció integral per a vides lliures de violència de dones indígenes.

A més d'una reunió amb els membres de l'Oficina de Cooperació Espanyola a Guatemala, i també una visita al'Escola Taller del Nord.

En arribar a Guatemala, i segons hem pogut comprovar a les primeres imatges que ens arriben del viatge, tant la primera dama com Letícia han mostrat una gran complicitat.

De fet, han fet una passejada pel Parc del Centenari, que ha estat rehabilitat per l'Agència de Cooperació Espanyola per al Desenvolupament.

La reina Letícia sorprèn en arribar a Guatemala

Així, la reina ha pogut comprovar de primera mà com van els projectes al centre històric de la ciutat. Projectes que, tal com informen, s'han fet amb “un enfocament de gènere especial”.

De fet, durant tot el passeig es pot observar aquest enfocament, que s'ha fet per evitar “els atacs a dones en una zona degradada i fosca”.

Cal destacar que hi predominen els llocs de venda ambulant amb dones al capdavant, per la qual cosa aquesta iniciativa era molt necessària.

Captura de Letizia durant el viatge de cooperació a Guatemala
La reina Letícia, davant del seu novè viatge de cooperació | GTRES

A més, la reina també s'ha dirigit a una zona que encara continua en ple desenvolupament, on hi ha diverses escoles per a joves en reg d'exclusió i marginalitat.

Una vegada més, Letícia s'ha bolcat completament amb les dones i els demostra tot el suport. I ho ha fet sense comptar amb la presència del seu marit, el rei Felip VI, que continua amb les seves funcions al nostre país.

Encara més, aquesta mateixa tarda l'hem vist atenint la famosa Corrida de la Premsa a la plaça de bous de Las Ventas. Allà, ha fet acte de presència amb Fran Rivera i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.