La reina Letícia coneixia recentment els plans de la seva filla Sofia. Té previst marxar a estudiar fora un cop finalitzi els estudis d'ESO a Madrid. Seguiria, així, els passos de la princesa.
Encara li queda un curs, però té «claríssim» que vol continuar amb la seva formació a l'estranger. «Només amb les coses que li explica la seva germana, es mor de ganes per anar també a Gal·les», assegura a El Español una persona propera a la família. Tanmateix, adverteixen de com resulta de complicat ingressar en aquest centre.
Letícia ja sap que haurà de passar una sèrie de controls molt exigents. «La gent es creu que és molt fàcil, però les proves per entrar-hi i la mitjana que et demanen de notes és molt complicada», expliquen. Si té previst realitzar el Batxillerat a l'UWC Atlantic College, cal que comenci a preparar-se ja.
El pròxim mes de febrer començaran les proves. En primer lloc, haurà de passar una fase de preselecció anònima, on serà avaluada per professors i exalumnes de l'internat. Aquí prevaldran criteris com ara la maduresa, el respecte per altres cultures, la creativitat, la iniciativa i la capacitat per fer amistats.
Expliquen que aquest «serà un dels moments més complicats per a ella: encara que tots la vegem sempre somrient i molt riallera, Sofia és una nena força tímida». Per tant, esperen que «surti de la closca per demostrar que també és bella per dins», assenyalen.
En cas de passar aquesta primera fase, serà seleccionada juntament amb un altre grup de 50 estudiants de 4t de l'ESO d'Espanya. A partir d'aquí, arribarà el moment més complicat, ja que els sotmetran a un test de cultura general, una entrevista personal i una prova psicològica. Només els 25 millors continuaran en el procés, pendents de fer un debat i una entrevista personal.
Letícia estaria encantada amb la possibilitat que continués els estudis a Gal·les. No obstant això, ni, fins i tot, superant aquestes proves té la garantia d'entrar en aquest internat. És possible que pugui acabar a qualsevol dels 18 centres que té la UWC arreu del món.
Per tant, no seria desgavellat que es matriculés als Estats Units, Canadà, Singapur, Japó o Noruega. En el cas de la princesa, una vegada que va aconseguir la plaça, van decidir estudiar al lloc més proper a Madrid.
Sabien que tindria més presència a l'agenda institucional i buscaven la millor comoditat per a ella. Tanmateix, això no passa amb Sofia, que no tindria tants inconvenients per marxar lluny. L'amiga de la família revela que al pare li agradaria que se n'anés al Canadà com ell.
No obstant això, la infanta es mostra preocupada per la situació que es generaria. Hauria d'estar dos anys més sense coincidir amb la seva germana. L'última etapa ha estat molt dura per a ella: «Ho han portat molt malament».
Letícia encantada amb el paper de les seves filles
Letícia pot estar orgullosa de l'educació que li ha donat a les seves filles. Cada cop que apareixen en públic es mostren com a dos joves molt madures i respectuoses. Des de petites, sempre se les ha vistes juntes i formen un equip molt compacte.
Sofia ha estat el gran suport de la princesa durant els darrers anys. Han afrontat situacions complicades, on l'hereva ha començat a assumir una responsabilitat més gran dins de la Corona. Malgrat el paper tan rellevant que adquireix, la infanta no sent gelosia en cap instant.
La defineixen com a una noia «educada i espontània. Es porten bé, molt bé, i el que digui el contrari, menteix», indiquen. Entre elles «no hi ha enveja, cadascuna té clar quin serà el seu paper».
Letícia entén la postura de Sofia de voler marxar a estudiar fora. Suposa una gran oportunitat per créixer com a persona i conviure amb nois de la seva edat d'altres cultures. L'experiència de la princesa a l'estranger és molt satisfactòria.