Primer pla de la princesa Elionor

La princesa Elionor ja ha decidit quina carrera estudiarà: hi ha una sorpresa

Elionor ja ha decidit el seu futur

Elionor començava fa uns dies el darrer curs de Batxillerat a l'UWC Atlantic College de Gal·les. Tot i que encara li queda un any per decidir la carrera que vol estudiar, la jove ja ho té molt clar: sembla que seguirà els passos del seu pare.

De moment, el camí que porta és molt semblant al del rei Felip. Igual que ell, va anar al mateix col·legi de Madrid, un centre proper a Zarzuela i amb un pla docent molt complet. Un cop finalitzada l'ESO, els reis van plantejar-li la possibilitat de seguir cursant el Batxillerat a l'estranger.

Elionor no s'ho va pensar dues vegades i va fer les maletes, tal com ho va fer el seu pare. Ell va optar per l'internat Lakefield, a Canadà, mentre que l'hereva es va decantar per un de gal·lès. Les bones referències que tenia d'aquest centre la van fer decantar-s'hi.

Això sí, la seva entrada no va ser tan senzilla com pogués semblar. No va tenir cap mena de privilegi i va haver de superar tres proves que va realitzar en secret, revela Vanitatis. Va superar amb èxit les diferents fases d'aquest procés, en gran part, gràcies a les bones notes de l'ESO.

De moment, està centrada en finalitzar l'institut, però sense descuidar-ne el futur. Per a qualsevol alumne normal, el següent pas seria la universitat, però per a una futura reina el panorama és molt més complex. La intenció és que segueixi els passos del rei.

Muntatge princesa Elionor i rei Felip
La princesa seguirà els passos del seu pare. | Catalunya Diari

Elionor rebrà formació militar, ja que, quan accedeixi al tron, ocuparà el càrrec de capitana general de tots els exèrcits. A partir de la tardor del 2023, passarà per les tres acadèmies: la de l'Aire, de Terra i la de l'Armada, així ho va informar El País.

Els seus plans s'assemblen també als de l'hereva de Bèlgica. Va estudiar a l'internat de Gal·les, en tornar a Brussel·les va ingressar a l'exèrcit i ,després de finalitzar la seva formació militar, va començar el seu periple universitari. Aquesta es va decantar per Història i Política a Oxford. El seu germà Gabriel també ha començat la seva aventura a l'exèrcit. Tanmateix, no se sap encara si la infanta Sofia ha de rebre també educació castrense.

La princesa ja sap què vol estudiar en el futur. En un principi, es vol matricular en Dret, com va fer el seu pare. El rei Felip, després de concloure la seva etapa a les tres acadèmies militars, es va llicenciar a l'Autònoma de Madrid el 1993. Això ho va completar amb un màster en Relacions Internacionals a la Universitat de Georgetown, a Washington. Per tant, això li va permetre convertir-se en el primer rei que compta amb estudis universitaris.

Elionor atenta al seu retorn

Elionor va tornar el darrer divendres a l'internat i, si tot va amb normalitat, no tornarà a Espanya fins al 28 d'octubre. Aquella setmana hi ha les vacances de tardor al centre acadèmic i també se celebren els Premis Princesa d'Astúries: és una cita que no es pot perdre.

En principi, allargarà la seva estada al nostre país fins al 6 de novembre, que és quan es reprenen les classes. Això, a més, li permetrà celebrar el seu aniversari amb els seus el 31 d'octubre.

A la seva tornada no haurà de romandre gaire temps a Gal·les. Al cap d'un mes ja podrà gaudir de les vacances de Nadal, que seran del 9 de desembre fins al 5 de gener. Per tant, no passarà tant de temps allunyada dels seus.

El que no està tan clar és que Elionor pugui ser present als actes del 12 d'octubre. La família reial no veu amb bons ulls que perdi classe per viatjar a Madrid i estar només unes hores a Espanya. Tot fa indicar que no hi serà el Dia de la Hispanitat.

▶️ Vídeo del dia