Fotomuntatge del rei Felip i la reina Letícia

Letícia diu prou després de saber el secret que s'amagava sobre el rei Felip

La Casa Reial també es veuria implicada al sumari de l'Operació Deluxe

L'Operació Deluxe està adquirint cada vegada més rellevància i amenaça d'acabar d'enfonsar La Fàbrica de la Tele i el seu programa estrella, Sálvame.

Una trama que afecta ja més de 140 famosos que haurien estat espiats i la informació privada dels quals s'hauria filtrat als mitjans de comunicació.

I sembla que ni tan sols la família reial es lliura, ja que acaba de sortir a la llum que Ángel Jesús Fernández Hita, agent ja retirat, se servia dels seus contactes i de la seva condició de funcionari del Cos Nacional de Policia, per accedir a les fitxes policials.

Reina Letícia i rei Felip caminant junts a Londres
La família reial hauria estat investigada durant anys | GTRES

D'aquesta manera, s'encarregava de proporcionar aquesta informació a nombrosos periodistes o paparazzis vinculats a La Fábrica de la Tele.

Al sumari, quedaria constància que Fernández Hita va consultar diverses vegades les bases de dades policials per aconseguir informació relativa a membres de la Casa Reial.

«El 8 de març del 2017 va consultar la base de dades Sidenpol, relativa a les denúncies interposades per una persona. Ho va fer amb el seu número identificatiu i va buscar dades relatives als cognoms Borbó i Grècia», apunten sobre això.

És a dir, que estava interessat a obtenir informació relacionada amb el rei Felip i les seves germanes, Cristina i Helena.

La família reial, al punt de mira de 'La Fàbrica de la Tele' en nombroses ocasions

Cal recordar que aleshores, «als mitjans de comunicació es parlava d'una possible denúncia de la infanta Cristina contra la revista El Jueves per una portada després de la sentència del Cas Nóos en què se la veia amb el seu marit practicant sexe en un vis a vis de la presó».

I la següent cerca respecte a la monarquia espanyola es produïa el 26 de setembre del mateix any. En aquella ocasió es tractava d'una cosa referent a un íntim amic de Joan Carles, Mohamed Kayali, «però aquesta vegada a la base Argos, que recull els antecedents dels delinqüents».

Primer pla de Gustavo González
Gustavo Gónzalez i altres companys de 'Sálvame', acusats d'espionatge | Mediaset

«Mohamed Kayali és un magnat sirià relacionat amb el rei Joan Carles. S'observen notícies en què s'assenyalava que és amic íntim de l'emèrit, apoderat a 15 societats offshore i assenyalat com a organitzador de la cacera del Rei».

Tot i això, i malgrat l'evidència de les proves, s'estableix que en la intervenció dels telèfons mòbils dels investigats «no s'aprecia una vinculació clara de les consultes relatives a la Casa Reial amb les comunicacions de telèfon amb els periodistes d'interès».

Malgrat que això no significa que no fossin encarregades per Gustavo González o per qualsevol dels seus companys, havent-hi proves de nombroses trobades establertes a les portes de Mediaset.

En total, «s'hi inclou ni més ni menys que una llista amb vint noms i telèfons de persones relacionades amb el programa que es van posar en contacte directament amb el policia Fernández Hita, sense la mediació de González».

Entre elles, «Belén Esteban, amb qui va mantenir 43 comunicacions. També María Patiño, amb qui va mantenir 8 converses telefòniques o el reporter Kike Calleja, amb qui va intercanviar 38 trucades o directament, el número de telèfon de La Fàbrica de la Tele».

Però, a més de la Casa Reial, Fernández Hita també va consultar dades de persones relacionades amb el món de la política. Per exemple, informació privada relacionada amb la neta d'Adolfo Suárez, Alejandra Romero Suárez, i del seu xicot, Pedro Francisco Armas García.

Mila Ximénez
Una notícia proporcionada per Mila Ximénez en 2017 causava la investigació | GTRES

Cal remarcar que tota aquesta trama saltava a la llum el 2017, arran d'una notícia bomba proporcionada per la morta Mila Ximénez a Sálvame.

La periodista informava en directe de la detenció de José Fernando, fill d'Ortega Cano, per agredir físicament un policia. «Estava en un estat de sobreexcitació i va empènyer un policia mentre li prenien declaració», informava la col·laboradora.

«Li van demanar que es relaxés i llavors li va donar dos cops de puny a un d'ells. El més gros, segons les diligències policials, és que se'l sent cridar: "Us mataré. M'he quedat amb les vostres cares"», explicava.

I aquesta petita espurna donava lloc a la tremenda investigació que ara engloba més de 140 famosos. Sobretot perquè «aquestes dades aportades per Mila, coincidien amb l'atestat policial confeccionat dies abans per una comissaria d'Alcobendas».