Fotomuntatge de les cares de la reina Letícia i el rei Joan Carles

Letícia, emprenyada com mai abans després de l'última notícia sobre el rei

Letícia intenta distanciar-se de l'emèrit

Letícia ha volgut sempre marcar distàncies amb el rei emèrit. Especialment, des dels darrers escàndols vinculats a Joan Carles, que l'han allunyat encara més de Zarzuela. Tot i això, ell s'entesta a tornar a Espanya i més aviat que tard tornarà a la que va ser casa seva.

L'última a referir-se a aquest tema ha estat la seva neta Victòria Frederica. En una desfilada de la firma 'Pronovias' que es va celebrar a Barcelona va voler donar el comunicat sobre l'estat de salut del seu avi. Va assegurar que es troba perfectament de salut: «Està molt bé i torna sí o sí».

La contundència amb què es va expressar no va agradar gaire a Letícia, que pretén tenir-lo tan lluny com sigui possible. L'asturiana s'esforça a mantenir la imatge de la Corona tan neta com sigui possible i això és complicat amb el sogre a Espanya. Suposaria un problema més per a la institució i donaria, en certa manera, la raó als crítics.

Possiblement tampoc ha estat del seu gust la imatge que es va publicar la Setmana Santa passada. Concretament perquè l'emèrit va posar amb la major part de la seva família, filles i nets a Abu Dhabi, en una trobada molt emotiva. Per a alguns va ser una demostració de pes de Joan Carles, que reforçaria la seva decisió de retornar.

La filla de Jaime Marichalar va aclarir que «ho passem molt bé tots junts». També va fer referència a l'esmentada fotografia, en què el seu cosí, Pablo Urdangarin, apareixia sense cames. «Estava darrere meu, ho puc assegurar», apuntava entre rialles.

Letícia, Felip VI, Joan Carles I, la infanta Sofia i la princesa Elionor
Letícia, en una foto familiar amb el sogre | GTRES

Recentment, Victòria Frederica ha esdevingut un personatge molt atractiu per a les marques comercials. Rep multitud d'invitacions per acudir als esdeveniments i sembla disposada a treure'n profit a la situació. És el primer membre de la família directa de Felip que decideix comptar amb un perfil públic i rendibilitzar-lo.

Una cosa que Letícia tampoc veu amb bons ulls. Aquesta excessiva exposició mediàtica no encaixa amb les idees de la família reial que procura passar desapercebuda i no és partidària de participar en festes. En qualsevol cas, sembla que la neta de l'emèrit li ha agafat gust a això d'anar a les gresques.

De la mateixa manera, s'ha trobat amb la negativa dels seus pares, principalment de Marichalar. Ell sap per experiència pròpia com n'és de complicat afrontar aquest paper de cara a l'opinió pública.

I és que la jove va anar a l'esdeveniment acompanyant el seu xicot, Jorge Bárcenas. Ell estava contractat per punxar a la festa i no hi va haver veto a l'hora de fer preguntes a tots dos.

Pel que fa al seu 'caché', segons 'Vanitatis', ella no va cobrar res. Se li va pagar l'hotel i el desplaçament, però res més. Sí que ho faria el seu noi, però per la feina com a DJ, assenyalen.

Victòria Frederica i el seu xicot
Victòria Frederica, la neboda de Letícia, amb el seu xicot en un acte divendres passat | GTRES

Letícia veu com creixen els problemes

Letícia pensava que ho tenia tot controlat, ja que tant Felip com les seves filles segueixen al peu de la lletra les indicacions. El seu únic propòsit és que la institució segueixi tenint un perfil baix i que passi tan desapercebuda com sigui possible.

Però en els darrers anys li han sorgit uns quants contratemps en aquest sentit. Sobretot per culpa del seu sogre, que es va veure embolicat en diferents polèmiques. Tampoc va ajudar en excés el paper de Froilà i Victòria Frederica, més coneguts per la seva afició a la nit que pels estudis.

▶️ El sorprendente cambio físico de la princesa Leonor tras quitarse la mascarilla

La fama i la popularitat també han trucat a la porta de la seva neboda Carla Vigo. Sí, perquè no només va intervenir en programes de televisió, sinó que recentment donava una exclusiva a una revista. Però el seu únic objectiu és ser actriu i està treballant-hi.

Així les coses, Letícia veu impossible controlar certes persones. Encara que els manté a certa distància, sap que poden causar un dany important a la Corona.