Foto de la reina Letícia.

Letícia, molt enfadada en veure com l'emèrit li fastigueja el seu dia especial

La reina Letícia va veure alterats els seus plans per culpa de Joan Carles I

Letícia no oblidarà mai aquest cap de setmana. En concret, perquè el retorn del rei emèrit a Espanya va entelar completament una data molt especial per a ella. I això és una cosa que difícilment aconseguirà perdonar-ho.

Aquest diumenge 22 de maig es van complir 18 anys del casament dels reis. Una celebració amb magnificència que forma part ja de la història d'aquest país. Va ser una jornada de molta expectació, ja que no cada dia es casa un príncep.

La intenció de Letícia i Felip era celebrar aquest aniversari d'una manera especial. Òbviament, no es va repetir la imatge festiva del 2004, però la il·lusió i l'amor es manté en el temps. Així doncs, el matrimoni va tenir l'oportunitat de commemorar-lo aquest diumenge en la més estricta intimitat, com sol ser-hi habitual.

Reina Letícia i rei Felip caminant junts a Londres
Letícia va celebrar aquest diumenge el seu 18è aniversari de casament | GTRES

Es desconeix quins van ser els plans dels reis. Si van optar per anar a algun restaurant de Madrid o van decidir organitzar un menú especial a casa. Tampoc es va saber si ho van fer en solitari o es van envoltar del seu cercle més íntim, entre els quals hi hauria la infanta Sofia.

L'únic que és clar és que entre els convidats a aquesta celebració no hi havia Joan Carles. I és que el pare de Felip va gaudir de la costa de Sanxenxo durant tot el cap de setmana, generant molt enrenou amb la seva tornada.

La seva excessiva exposició mediàtica durant els últims dies va ser una cosa que va molestar molt a la Zarzuela. Un fet que els va portar a canviar de plans sobre la marxa.

En principi, Letícia i el rei tenien previst fer pública la trobada que mantindrien aquest dilluns amb l'emèrit, però finalment van descartar aquesta possibilitat. Van decidir que es tractaria d'una reunió privada de la qual possiblement no s'informarà els mitjans. Hi tenen previst establir les bases per als futurs viatges de Joan Carles a Espanya.

El rei Joan Carles a un vaixell a Sanxenxo
El retorn de Joan Carles va molestar molt la reina | GTRES

D'aquesta manera, intenten fer tot el possible per mantenir lluny l'antic inquilí del palau. Són conscients que qualsevol mena d'acostament a la seva figura pot resultar molt perjudicial per a la institució. Així que, en vista d'això, els últims mesos han optat per mantenir les distàncies amb ell.

En qualsevol cas, el 18è aniversari del casament dels reis s'ha vist eclipsat pel viatge de l'emèrit a Galícia. Sí, ja que es va deixar veure diàriament a les regates i amb els seus amics com si no hagués passat res en els darrers temps.

Avui, dilluns 23 de maig, tindrà lloc l'anhelada trobada amb el seu fill i la seva dona i es produirà 22 mesos després que marxés a Abu Dhabi. Ara, la seva intenció és tornar a passar més temps a terres espanyoles, encara que amb escasses opcions d'assentar la seva residència a Madrid.

Letícia serà la gran absent de la trobada

La reina Letícia intentarà evitar la trobada amb el seu sogre. Entre ells, la relació no és tan bona com hauria de ser. Principalment per culpa de les darreres polèmiques protagonitzades per Joan Carles.

En qualsevol cas, cal dir que els reis es mantenen més units que mai. De fet, la mateixa Pilar Eyre revela a 'Lecturas' que «estan passant un moment dolç. El millor, com a matrimoni i com a reis, des que es van conèixer», apunta.

Durant les darreres dues dècades s'ha parlat molt de possibles crisis. Tot i això, sempre s'han refet als mals moments i ara es mostren com un matrimoni molt estable. Assenyalen que Felip «ha après a disculpar els errors i a valorar les seves virtuts», com també ha fet Letícia.

Així doncs, la reina Letícia ha aconseguit crear una parella perfecta al costat del seu marit, entenent-se tots dos a la perfecció. I això que pel camí s'han trobat uns quants obstacles.