La reina Letícia durant una reunió amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) a Madrid, 1 de septembre de 2020

«A Letícia li importa un rave, ella prefereix altres coses»

Oriol Mitjà ha revelat la veritat darrere dels actes humanitaris en què participa la dona de Felip VI

La reina Letícia sempre s'ha mostrat molt participativa en els actes humanitaris, tant és així que fa anys que és la presidenta d'honor de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) i el primer viatge postpandèmia va ser una missió a Hondures. No obstant això, ara el popular infectòleg Oriol Mitjà ha sorprès a tothom assenyalant que els actes de la dona de Felip VI, amb qui va coincidir fa alguns anys, no són més que un muntatge per quedar bé davant de les càmeres.

La veritat darrere dels actes humanitaris de la reina Letícia

Aquest dimecres, 7 d'abril, Mitjà va ser entrevistat a la RAC1 amb motiu de la promoció del seu nou llibre, 'A cor obert', en el qual narra totes les seves experiències. Així, el professional sanitari ha parlat a la ràdio sobre els reis, Felip VI i Letícia, compartint unes paraules que hi han sorprès a més d'un oient. En aquestes ha recordat uns anys en què va coincidir amb els monarques, quan ambdós encara eren prínceps d'Astúries, en diferents actes de la Fundació Príncep de Girona.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

I és que el sanitari ha explicat que, encara que la reina Letícia sempre s'ha vanagloriat d'estar a la banda de les causes socials i les tasques humanitàries, això no és més que una façana. «Dius que en un sopar no et vas sentir molt còmode amb Letícia, que es mostrava més interessada per la cobla d'Andalusia que per la ciència o les tasques humanitàries a l'Àfrica», li ha dit el periodista Jordi Basté durant l'entrevista. «És veritat», ha afirmat Oriol Mitjà. «Simplement ho explico com una anècdota i és una sensació personal, perquè no hi ha manera objectiva de demostrar si Letícia li interessen o no les causes humanitàries».

El sanitari ha relatat que durant els anys 2010, 2011 i 2012 va coincidir amb els llavors Prínceps d'Astúries, i durant tot aquest temps li va semblar que a l'asturiana «li interessava molt més el que és l'art i la cultura». Oriol Mitjà pràcticament no la va sentir parlar sobre cap tasca humanitària: «Poc li interessava seure a parlar d'això». «Desconec si ella té un 'background' d'aquestes causes, però la meva impressió personal és que li importen un rave».

D'aquesta manera, el professional sanitari ha assenyalat que tot i la imatge que sempre ha ofert la reina Letícia, donant suport i participant en tasques humanitàries, la realitat és que és només una forma de quedar bé davant les càmeres i davant l'opinió pública.

«Li vas demanar a Felip que es disculpés»

Oriol Mitjà no només ha destapat la fatxa de la mare de la princesa Elionor i la infanta Sofia sobre les causes socials, l'expert també ha aprofitat l'oportunitat per recriminar-li el discurs que va donar el rei Felip el 3 d'octubre, després del referèndum a Catalunya. «Li vas demanar a Felip que es disculpés», ha assenyalat Jordi Basté. «Jo havia tingut tracte amb Felip, ens havíem cartejat i vaig voler dir-li: 'S'ha equivocat. No hauria d'haver estat a favor de la violència policial'», ha confessat el científic.

L'expert ha explicat que després d'aquesta petició, un membre de la Casa Reial, amic íntim del monarca, li va trucar per defensar la posició del fill de Joan Carles I, i que aquesta persona va sostenir que els ferits durant la jornada de votacions «eren falsos» i que hi va haver «manipulacions informatives». Així mateix, ha dit que li va recordar que «l'Estat té dret a l'ús legítim de la violència» i que aquell 3 d'octubre havien tingut la sensació «d'estar en una preguerra civil, amb preparatius per a actuacions subversives grans».