El presentador d'informatius d'Antena 3, Vicente Vallés

Vicente Vallés carrega contra Pedro Sánchez en directe: «I ho diu ara»

El presentador ha criticat que el president del govern espanyol utilitzi sempre el mateix argument sobre la fi de la pandèmia

Vicente Vallés s'ha convertit en el flagell del govern espanyol. I és que no és la primera vegada que utilitza l'informatiu de l'horari de màxima audiència d'Antena 3 per deixar anar pulles al president, però la del dimecres és de campionat: «Pedro Sánchez repeteix almenys per tercera vegada que estem davant el principi de la fi de la pandèmia».

Pedro Sánchez va comparèixer dimarts per avançar els nous plans de vacunació a Espanya, i va anunciar el principi de la fi de la pandèmia, d'aquesta manera i durant l'informatiu, Vicente Vallés no va perdre l'oportunitat per tirar en cara: «Ho diu ara, quan hi ha un temor general a què estiguem en l'inici de la quarta onada».

El presentador ha criticat que Pedro Sánchez utilitza sempre el mateix argument: «Ja ho va dir fa cinc mesos, al novembre, just després de la segona onada. Ho va tornar a dir a mitjans de desembre, al Congrés, abans que arribés la tercera onada. I ho diu ara, quan hi ha un temor general a la quarta onada».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Per a Vicente Vallés, es tracta d'una estratègia del president del govern espanyol per rebaixar la por i llançar un missatge d'optimisme a la població. No obstant això, en aquesta ocasió sí que va trobar alguna cosa a favor del qual va dir Sánchez, i és que «aquesta vegada sí, la diferència és que ja tenim vacunes».

El presentador dels informatius d'Antena 3 va voler contextualitzar el missatge optimista de Pedro Sánchez, qui aquest passat dimarts va comparèixer d'urgència per informar del nou calendari de vacunació i, a més, va aprofitar per llançar una ambiciosa previsió: a finals d'agost hi haurà un 70% de la població vacunada a Espanya.

Les previsions del govern espanyol

Segons els càlculs del govern espanyol, la pròxima setmana hi haurà més persones immunitzades que les que s'han contagiat al llarg de la pandèmia, i el 3 de maig s'arribarà a la xifra de cinc milions de vacunats, ja que es preveu arribar als 25 milions d'espanyols vacunats al juliol, i arribar a la somiada xifra del 70% a finals d'agost.

Això permet al govern espanyol llançar un missatge d'esperança a una societat cansada per les restriccions i preocupada pel nou repunt dels contagis en els últims dies. A falta del previsible augment dels casos de la Setmana Santa, que es coneixerà a finals d'aquesta setmana i principis de la que ve, els experts adverteixen d'un ritme ascendent de la corba.

Per tant, la quarta onada sembla imparable, i ara caldrà veure la seva dimensió. Davant d'aquests temors, el president Sánchez va fer èmfasi en la idea que estem a l'inici de la fi de la pandèmia i, entre altres coses, va anunciar la seva intenció de no perllongar l'estat d'alarma el 9 de maig, presentant un panorama encoratjador de cara a l'estiu.

Crítiques al govern de Pedro Sánchez

Però una cosa són els desitjos del president i una altra la realitat. Els experts dubten que es pugui arribar al 70% de vacunats a l'agost, ni en les millors condicions i, a més, recorden la perillositat de les noves soques que multipliquen el ritme dels contagis i criden a posar una mica de moderació en els missatges triomfalistes.

Dins dels detractors del govern espanyol predomina la idea que Sánchez està creant una idea falsa de la situació de la pandèmia a Espanya i, entre ells, es troba Vicente Vallés que, encara que reconeix que la vacuna ha canviat les perspectives, també recorda que ja s'ha parlat anteriorment del principi de la fi de la pandèmia, i que podria respondre a una estratègia de la Moncloa per allunyar els fantasmes de la quarta onada.

Vicente Vallés es caracteritza per no mossegar-se la llengua en el seu espai informatiu i barrejar informació amb opinió. Tanmateix, el presentador ja es va mostrar molt crític fa tot just uns dies amb la decisió del govern central amb la vacuna d'AstraZeneca: «França, Itàlia i Alemanya, entre altres països, reprendran demà mateix la vacunació amb AstraZeneca. Però Espanya la prendrà amb calma, amb molta calma, tot i la necessitat imperiosa de continuar vacunant».