Elionor, Letícia i Sofia el dia 12 d'octubre de 2020

Les novetats que ha impulsat la reina Letícia a l'escola d'Elionor i Sofia

Les filles de Felip VI han de complir les estrictes restriccions que ha imposat el centre educatiu

Després de més de 15 de dies de vacances, Elionor i Sofia tornen a l'escola Santa Maria dels Rosales. Però donades les circumstàncies actuals de la pandèmia, la princesa i la infanta hauran de complir amb algunes mesures més estrictes que ha imposat el centre educatiu per evitar contagis i darrere de les quals podria estar la reina Letícia.

Tot i que les filles de Felip VI havien de tornar dilluns passat, 11 de gener, a les classes, la situació meteorològica provocada pel pas de la borrasca Filomena va obligar Madrid a posposar l'inici de les classes fins dimecres.

No obstant això, la complicada situació temporal que segueix havent-hi en la capital espanyola ha derivat en què el retorn a les escoles hagi hagut de tornar a ser ajornat.

Serà dilluns que ve, 18 de gener, quan començaran novament les classes a Madrid. Així ho faran la infanta Sofia i la princesa Leonor. I en la seva volta les filles de Felip VI hauran de seguir les noves restriccions que ha imposat el col·legi Santa Maria dels Rosales.

Les noves mesures que han de complir Elionor i Sofia

L'hereva a la Corona i la seva germana hauran de seguir portant les màscares protocol·làries, que cobreixin el nas i la boca, com porten fent des de setembre. Així mateix, hauran de mantenir la distància de seguretat amb els seus professors i amb els altres d'alumnes i disposaran de gel hidroalcohòlic sempre que vulguin.

A més d'aquestes mesures, el col·legi de les filles de Felip VI haurà acollir-se als protocols i les restriccions anunciades per Isabel Díaz Ayuso durant el cap de setmana del 9 i 10 de gener.

L'escola haurà de deixar les finestres de les aules obertes per facilitar la ventilació. Per la seva banda, els alumnes hauran d'atendre constantment a la seva higiene i rentar-se les mans a l'almenys sis vegades al dia mentre romanguin dins el recinte escolar: a l'entrada i a la sortida del pati, abans i després de cada àpat, abans i després d'anar al bany, esternudar, tossir i mocar-se, i abans d'entrar en una zona comuna.

Com la resta dels centres educatius de la Comunitat de Madrid, l'escola d'Elionor i Sofia també ha de tenir una comunicació fluida i continuada amb les autoritats de salut pública.

L'escola també ha de comptar amb una gestió adequada de les persones que presenten símptomes, el diagnòstic precoç dels casos, la identificació, quarantena, seguiment dels contactes estrets i la caracterització de possibles focus de transmissió.

La quarantena de la princesa Elionor

Tan sols uns dies després de l'inici de curs el passat mes de setembre, el col·legi Santa Maria dels Rosales, on també va estudiar el Rei Felip VI, ja va haver de posar en pràctica el protocol anticovid-19 .

La princesa Elionor va arribar al centre educatiu el passat 9 de setembre amb la seva respectiva mascareta i deixant-se prendre la temperatura per una de les seves professores abans d'entrar a l'establiment. No obstant això, 48 hores després es va veure obligada a aïllar-se en la Zarzuela per un possible positiu d'una de les seves companyes de classe .

L'11 de setembre, el pare de l'alumna va confirmar que la seva filla havia donat positiu al virus, de manera que el col·legi Santa Maria dels Rosales es va veure obligat a emetre una notificació que anunciava que tota la classe de l'estudiant havia de ser confinada i realitzar-se la prova diagnòstica.

Per aquesta raó, la princesa Elionor va haver de sotmetre a una PCR. Tot i que va resultar negativa, l'hereva de la Corona va haver de seguir les seves classes de forma telemàtica durant dues setmanes.