Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Rei Joan Carles I molt seriós

Asseguren que el rei Joan Carles «donaria la corona a un altre Borbó»

Surten a la llum les declaracions del rei emèrit en contra de l'actual rei

El Rei Joan Carles I molt seriós
Surten a la llum les declaracions del rei emèrit en contra de l'actual rei | GTRES

El Palau de la Zarzuela segueix estancat i ple de brutícia, retòricament parlant. La premsa cada vegada és més crítica amb les notícies sobre la família reial, i els ciutadans espanyols comencen a prendre consciència de tot el dany causat al país, sobretot, per part del rei emèrit, Joan Carles I.

Encara que, en moltes ocasions, les notícies sobre els vestits de Letícia o la seva relació amb Sofia intenten amagar la veritat, les aigües tèrboles de la Zarzuela comencen a fer pudor. Les dades ens fan pensar que el rei emèrit és un corrupte i defraudador fiscal, entre molts altres adjectius. Ara bé, el rei Felip VI només té una legitimitat: el seu pare. I, segons afirma Jaime Peñafiel, Joan Carles detesta a Felip.

La bona imatge de la família reial ja està tacada, i encara que des de la Zarzuela es busca a periodistes que es posin a la seva disposició, això no impedirà que d'altres expliquin la realitat que amaga la Corona.  

«El pare detesta al seu fill»

Ja fa molts anys que Jaime Peñafiel ho explica tot sobre la casa reial. I, per no perdre el costum, ha escrit una columna per al diari digital 'República.com' en què parla sobre la relació del rei emèrit amb el seu fill, Felip VI. El periodista revela que «el pare detesta al seu fill».

A més, Peñafiel assegura en la seva columna que «Joan Carles va imposar als pares de la Constitució espanyola que la successió monàrquica fos masclista. Així doncs, no hereta el fill o filla gran sinó el fill masculí. Helena de Borbó ha estat marginada per ser dona, i el rei ha estat el tercer fill, que és un home».

Actualment, dels pares de la Constitució espanyola del 1978, només queden vius Miquel Roca i Miguel Herrero i Rodríguez de Miñón. De fet, caldria actualitzar-la, ja que és molt contradictòria: un article prohibeix discriminar les dones i un altre article les discrimina per ser dones.

«La següent en la successió seria la infanta Helena»

Peñafiel revela, després de saber que la filla gran és l'única que ha visitat al rei emèrit pels seus 83 anys a Abu Dhabi: «M'agradaria haver estat testimoni de la retrobada a l'exili i de les seves converses. Davant el que està passant per decisió del seu fill, Joan Carles pot haver arribat a la conclusió d'haver-se equivocat. D'haver respectat la primogenitura, Elena haguria estat reina, amb tot el dret i ell no estaria morint a l'exili. Ho està pagant molt car!».

Segons Peñafiel, Joan Carles està penedit de no haver deixat que la infanta Helena fos la reina actual. Segurament, el rei emèrit no hauria pres aquesta decisió si hagués sabut que tindria una mala relació amb el seu fill.

«Espanya té un planter de reines per dret propi com Isabel de Castella, Blanca de Navarra, Peronella, Joana d'Aragó o Isabel II. Tradicionalment, les dones no han tingut impediments per ocupar el tron», manifesta Jaime en la seva columna.

La conclusió és que en comptes d'avançar, Espanya retrocedeix per segles, i tot per una Constitució amb gairebé quaranta-cinc anys d'antiguitat.