Foto de la reina Letícia.

Letícia, obligada a enfrontar-se al seu pitjor malson: «Es va casar amb qui no devia»

La reina Letícia ha rebut duríssimes crítiques de part de Jaime Peñafiel

Jaime Peñafiel no es talla a l'hora de comentar i criticar tots els aspectes de la família reial.

Davant la mort d'Elisabet II, el periodista deixava clara la seva opinió. «El dolor d'avui del poble anglès és sincer, no histèric com el de Diana. Perquè a Anglaterra, fins i tot els republicans que no són monàrquics, tenen un respecte enorme per la figura de la reina», assegura.

«Va viure el que va viure amb aquell matrimoni desgraciat amb aquella subnormal que era Diana, però ell ha estat un home seriós tota la seva vida», carregava amb duresa contra Lady Di.

Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat
Imatge de la reina Letícia presidint la reunió del consell del reial patronat sobre discapacitat a Mèrida | Catalunya Diari

Uns comentaris molt desafortunats que anaven escalant i davant dels quals els companys van sentir la necessitat de cridar-li l'atenció.

«La reina ha aguantat molt, van ser uns quants anys horribles. Kate sí que li agradava a la reina perquè ha estat molt discreta, no ha fet declaracions, ha estat al seu lloc…», valorava Peñafiel.

«Han d'estar al seu lloc. A Espanya també tenim aquest problema. El rei Felip és al seu lloc, però Letícia no ho està», sentenciava.

Jaime Peñafiel de perfil
Jaime Peñafiel no es pot perdonar el que va fer amb la seva filla abans de morir | GTRES

En aquell moment, Miguel Ángel Nicolás decidia parar-li els peus. «Perdona'm, amb tot el respecte, però és que sembla que totes les dones de la família reial anglesa o l'espanyola en tenen la culpa, però també hi ha homes», li deia.

«Em sembla un discurs molt masclista això de donar-li la culpa de tot a les dones. Ells també tindran el seu paper a la família», apuntava.

«Tens raó, el problema de Felip va ser casar-se amb qui no devia», prosseguia implacable l'expert en reialesa.

De lluny és coneguda l'animadversió que sent Peñafiel per la reina Letícia, mentre que de Felip opina que «ha estat un mal fill, el que no té present és la presumpció d'innocència. Joan Carles no ha comès cap delicte».

Jaime Peñafiel torna a disparar de manera implacable contra la reina

De fet, insisteix que el rei emèrit va ser obligat a abdicar i que tot era un complot.

«Hi ha un grup de persones que conspiren contra ell. La reina Sofia per raons evidents, Letícia perquè volia veure el seu marit convertit en rei i perquè odia Joan Carles i Felip perquè volia ser rei».

Segons explica als seus llibres, «Letícia mana molt, com totes les dones a casa seva i Felip que és una bona persona que ha estat enamorada de Letícia, imagino que avui no. Letícia odia Joan Carles perquè es va oposar al casament».

Des de llavors, la relació entre la nora i el sogre no ha millorat al llarg dels anys, sinó tot al contrari.

Foto de la reina Letícia, la princesa Elionor i la infanta Sofia amb mascaretes.
Elionor, Letícia i Sofia durant el concert | GTRES

No hi ha dubte que a la reina li han hagut d'arribar les crítiques Peñafiel i no li han fet gens de gràcia. Tant és així que fins i tot es van enfrontar en públic fa uns anys, tal com recorda el periodista.

«Li vaig dir que ni em cridés ni m'assenyalés amb el dit. Al final, vaig acabar el tema. Letícia, en les distàncies curtes, guanya», explicava.

«Van passar deu anys fins que ens vam tornar a trobar al sopar d'aniversari de El Mundo. Li vaig donar la mà i no me la donava. Li vaig dir que comptaria fins a cinc... me la va donar i se'n va anar».

Foto de la Família Reial durant les vacances oficials.
Felip, Letícia, Elionor i Sofia durant les seves vacances | GTRES

I és que l'expert en reialesa també gosava criticar Letícia en la seva faceta com a mare, una cosa molt difícil de tolerar o perdonar.

«El que cal posar de manifest és la disciplina que Letícia imposa a les filles, dues nenes amb falta d'empatia total, poc relaxades i naturals», l'acusava.

▶️ Vídeo del dia

«De fet, no tenen res a veure, per exemple, amb les filles de la Família Reial d'Holanda, d'edats semblants i que, en les seves aparicions, es mostren espontànies, divertides i naturals. Crec que Letícia està creant autèntics monstres», opinava sense contemplacions.