Letícia amb unes arracades de la reina Sofia

Letícia, furiosa: no dona crèdit a la notícia dels diners que Felip li havia amagat

La reina d'Espanya ha vist com a la seva família s'hi han mogut grans quantitats de diners

Letícia Ortiz ha viscut de tot com a reina d'Espanya. I és que, la seva figura sempre ha estat al centre de totes les polèmiques i crítiques, fins i tot quan l'assumpte no va amb ella. És la reina i li toca allò que en castellà vulgarment es diu apechugar

Per això, aquests dies, els reis s'han pres uns dies de descans. «Les Majestats no tindran actes oficials» la propera setmana; quelcom que significa que no tindrem fotos ni de Letícia ni de Felip aquests dies.

Tanmateix, els reis no acostumen a ser fotografiats fora d'esdeveniments reials. De fet, poques són les fotos que n'han transcendit fetes per paparazzis. Letícia només es deixa veure quan succeeixen fets quotidians a la família, com el viatge a Mallorca.

Bateig de la Infanta Sofia
Letícia al bateig de la petita Sofia, nouvinguda a la corona| EUROPA PRESS

Però Letícia no és l'única protagonista a la família reial, de qui sí que s'està parlant molt és de Corinna, l'examant del rei emèrit. Sí, perquè l'alemanya ha emès el seu nou 'podcast' on parla sobre tots els secrets que no s'han vist amb el rei emèrit.

Fa unes quantes setmanes es va saber que el rei Joan Carles haurà de pagar una multa a Hisenda pels regals rebuts no declarats. Uns presents que va rebre després de la seva abdicació. Així, s'acabarien els problemes que haurien entre l'Estat i el seu excap.

Letícia, en xoc per les declaracions

El nou capítol ha revelat el que va passar poc després de l'escàndol a Botswana. L'amiga del rei es va reunir amb el general Fèlix Sanz Roldán, aleshores director del CNI.

Aquest li va dir que necessitava «mantenir al rei motivat perquè segueixi amb la seva feina. Si no ho fas, no podem garantir la teva seguretat i la dels teus fills».

Així que, després d'aquesta amenaça, que venia just després de la seva suposada ruptura, Corinna va haver de fer el possible per mantenir-lo content. Per això, va organitzar un sopar al sogre de Letícia per Nadal, ja que l'emèrit detestava passar les festes en família.

A l'estiu del 2012 va ser quan es va fer una transacció monetària entre els comptes dels amants. Joan Carles va ingressar 62 milions d'euros al compte de Corinna des d'un dels seus paradisos fiscals. Uns diners que es desconeix si Letícia i Felip eren conscients del seu traspàs.

Segons ella, allò va ser un «regal» i ho va acceptar com a «indemnització» pel temps que van estar junts. Segons sembla, Joan Carles ja ho hauria fet amb altres dones.

Tot i això, Letícia no queda exempta d'aquest problema, ja que també els ha esquitxat les declaracions de l'amant oficial del rei. El 2004, la lluna de mel d'aquests hauria estat pagada amb els diners de Corinna.

Una feina que incloïa «lloguer d'avions, dissenys d'itineraris, portar-los a diferents llocs sense ser descoberts. Una feina de 24 hores al dia. El rei em consultava diàriament».

El problema ve quan no sap on enviar les factures del viatge de Letícia i el seu recent marit. «La seva resposta és curiosa: factura la meitat a Palau i l'altra meitat a una empresa anomenada 'Navilot', a Barcelona», es concloïa.