Primer pla de Lola Herrera.

Lola Herrera pren una decisió per a demostrar quin és el seu estat de salut real

Lola Herrera és una de les grans actrius del país

Lola Herrera és una de les actrius més importants d'Espanya i amb 87 anys continua activa en el món de la interpretació.

Lola va néixer a Valladolid el 1935 i repassar la seva trajectòria professional és una tasca força inabastable. Parlem que Herrera ha format part de l'elenc d'unes 40 obres de teatre i una quinzena de pel·lícules.

A més, ha participat en una desena de sèries de televisió i un centenar d'obres teatrals per a televisió, un format molt de moda als anys seixanta i setanta del segle passat.

Lola Herrera s'ha guanyat el títol de gran dama del teatre a Espanya.

A més a més de la seva professionalitat i solvència damunt les taules de l'escenari, és una dona molt amable, afectuosa i estimada pel públic.

Serena, simpàtica i amb un somriure lluminós i sincer, Lola va estar casada i es va divorciar de Daniel Dicenta. Té dos fills, Natalia i Daniel, i va viure molts anys amb la seva mare i la seva tia Maria. Totes dues van morir amb 95 anys i amb 105 respectivament, per la qual cosa la longevitat familiar és una característica de la seva família.

Lola, a la seva edat avançada, continua actuant i ho farà mentre pugui. De fet, amb la seva última decisió ha deixat clar quin és el seu veritable estat de salut.

Lola Herrera i la seva última funció

Lola Herrera està actualment treballant a Adictos, una obra teatral dirigida per Magüi Mira que s'estrenarà al Palau Valdés d'Avilés. Escrita pel seu fill Daniel amb Juanma Gómez, es tracta d'una reflexió sobre la importància de la tecnologia a la vida actual.

Lola, que no vol posar fi a la seva agenda laboral, s'atreveix de nou a ser la protagonista de l'espectacle. Es posarà en el paper d'Estela Anderson, una prestigiosa científica a qui acompanyen dos personatges més, interpretats per Dolores Baldrich i Ana Labordeta.

Foto de Lola Herrera.
Lola Herrera estrena una obra de teatre. | GTRES
 

L'estrena està prevista en dues funcions consecutives, el divendres 12 i el dissabte 13 d'agost. La gran dama del teatre, doncs, tornarà a demostrar que està en plena forma i que allò que la manté viva és pujar a l'escenari.

Després de l'estrena, l'obra començarà una gira per diversos llocs d'Espanya per, finalment, arribar a Madrid i fer temporada a la capital.

Una trajectòria plena de premis i reconeixements

Lola Herrera ja ha rebut molts premis i homenatges, tot i no haver-se retirat encara. Entre els més destacats hi ha el Premi Nacional de Teatre, la Medalla d'Or al Mèrit a les Belles Arts i al Treball, el Fotogrames de Plata o l'Antena d'Or.

L'actriu recorda amb afecte i agraïment tots els esdeveniments de la seva vida. Va tenir una infància envoltada d'afecte, fins i tot, amb la guerra i postguerra pel mig i havent començat a treballar amb dotze anys. També té bones paraules per al seu marit, malgrat que la va deixar d'un dia per l'altre amb dos fills que havia de mantenir.

Foto de Lola Herrera rebent un premi.
Lola Herrera, actriu multipremiada per la seva impressionant trajectòria professional. | GTRES
 

Lola ha estat una gran defensora de l'emancipació femenina. Ella ha estat durant tota la seva vida una lluitadora en una època en què costava molt més que avui estar sola i tirar una família endavant.

Els seus fills l'han admirat sempre per la seva fortalesa, ha confessat també un amor secret del qual no ha revelat mai el nom, però sí que ha dit que «la va mentir des del primer moment».

Lola s'ha sincerat en un llibre autobiogràfic anomenat Me quedo con lo mejor. Com ella mateixa ha dit, no és una biografia, sinó fragments de la seva vida que, a banda de les dificultats, recorda amb agraïment i afecte.