Pla mitjà de Lolita Flores

Lolita toca fons després d'una mort: «Ja esteu juntes»

Lolita s'acomiada de la seva gran amiga completament trencada

Lolita es troba totalment desolada després de la mort de Concha Márquez Piquer, produïda la tarda d'ahir, dilluns 18 d'octubre. A ambdues els unia una profunda amistat per la proximitat de la cantant amb la seva mare, Lola Flores.

Anys de confidències i de moments compartits que ara només romandran en la memòria de Lolita. L'actriu va ser de les últimes en aparèixer en el domicili després de conèixer la tràgica notícia que l'ha deixat en una profunda tristesa.

Fins allà es va desplaçar per fer costat al seu vidu, Ramiro Oliveros, a les filles de la folklòrica i donar-li l'últim adeu a la seva gran amiga. Completament abatuda, assegurava que «no es pot parlar de Concha en un segon, és tota una vida». Finalment, la seva visita es va allargar fins ben entrada la matinada i va confessar que la família es troba «amb molta pena, molt afectats».

Lolita i Elena Furiase assegudes en uns premis
Lolita i Elena Furiase assegudes en uns premis | GTRES

Lolita i el seu missatge de comiat

Després d'acudir al domicili de la víctima per vetllar el cos i acomiadar-se'n d'ella, Lolita va publicar un missatge a les xarxes socials. Un missatge carregat d'amor i nostàlgia on rememora alguns dels millors moments viscuts al costat de Concha Márquez Piquer.

Mitjançant una fotografia de Concha i Lola Flores, la cantant ha demostrat el gran afecte que li tenia. «Ja esteu juntes, i la teva filla i la teva mare i el meu germà i el teu pare i el meu», comença dient.

Seguidament, recorda l'amistat tan profunda que totes dues es professaven, ja que per a Lolita, la folklòrica va ser tot un exemple, sobretot el seu gran suport quan 'la faraona' va morir. «Eres i ets la meva amiga, companya de rialles, de plors i de secrets, de nits i dies», escriu.

«Aprenent de tu, Conchín, bon viatge i dona records per allà dalt, per on els vegis», afegeix la cantant que sempre tindrà un record per a ella. «Recordaré el teu debut al Teatre Barceló amb la teva obra de teatre 'Aplauso' i, sobretot, el teu saber estar, la teva mirada còmplice i els teus consells».

Lolita sempre al costat de la família de Concha Márquez Piquer

La família ha declarat el seu desig d'acomiadar la cantant en la més profunda intimitat. Només els amics més pròxims han pogut acudir a l'últim adeu que s'ha dut a terme durant el matí d'avui.

Lolita va ser de les que va poder acostar-se al domicili on reposaven les restes mortals de Concha i allà va estar recolzant la família. Un afecte que seguirà perdurant en el temps malgrat l'absència de la folklòrica.

Així l'hi prometia la mare d'Elena Furiase en el seu missatge de comiat a Instagram: «Et vaig estimar, t'estimo i t'estimaré, queden les teves filles i aquí em tenen per a tot el que necessitin. I el teu net Oliver, que és un fill més per a mi».

«Canta Conchín, canta i vola fins a ella», finalitza Lolita. Piquer feia temps que lluitava a l'UCI per uns problemes respiratoris. Però finalment moria sense que es pogués fer res per salvar-li la vida.

Ni el seu vidu ni les seves filles, van comunicar l'empitjorament de la seva salut, fins que finalment es va conèixer el seu trist desenllaç. Per la seva banda, l'amistat entre Lolita i Concha es remunta a molts anys enrere. I és que tot va començar amb la relació que mantenien les seves respectives mares.

En concret, Concha Piquer i Lola Flores eren grans amigues que pràcticament es tractaven com germanes. Una relació que es va fer extensible també cap a les filles malgrat els dotze anys que les separaven, sempre van mantenir la mateixa relació que les seves progenitores.

Així, la folklòrica es va convertir en el gran suport de Lolita quan la seva mare va morir i sempre va veure en ella una segona mare. És a dir, algú en qui recolzar-se, però de qui ara s'acomiada completament enfonsada.