Vicente Vallés al plató dels informatius d'Antena 3

Lucía, la periodista que encara no ha superat la ruptura amb Vicente Vallés

Va patir un «esdeveniment molt traumàtic», referint-se al divorci amb Vicente Vallés

 Lucía Méndez, coneguda periodista del diari 'El Mundo', és l'exdona del presentador Vicente Vallés. Des que es van divorciar, la comunicadora no ho ha passat gens bé. Separar-se del seu marit va ser un glop amarg que li va provocar diversos problemes de salut.

Es van separar quan ja tenien dos fills en comú, i Vallés va iniciar una relació amb una altra companya de professió, Ángeles Blanco, que és una de les cares més veteranes dels informatius de Telecinco, on va començar a treballar a finals dels 90.

Lucía Méndez
Lucía Méndez va estar casada amb Vicente Vallés i va tenir dos fills amb ell | agències

Tots dos són molt discrets pel que fa a la seva vida com a parella. Tan sols sa sap que tenen un fill en comú, Daniel. Per ara, no es té coneixement de si han arribat a casar-se o no.

Lucía Méndez: «Va ser la destrucció de la meva família»

En una entrevista de fa uns mesos al diari on treballa, Lucía va revelar que la major tragèdia que ha patit va ser la mort de la seva mare, que tenia només 65 anys. I «la segona més gran, o semblant, va ser la destrucció de la meva família, i que va ser un esdeveniment molt traumàtic», confessava.

«Em refereixo al divorci, sí», puntualitza la periodista. «Jo tenia un concepte de la família una mica místic, com una unitat de destí, tant professionalment com personalment».

«Vaig patir molt. De fet, jo no seria el que soc sense haver patit, i tampoc podria escriure el que escric. Del sofriment, se n'aprèn», apuntava a l'entrevista.

Vicente Vallés posant amb esmòquing i un premi a la mà
Vicente Vallés en un acte de gala | GTRES

La periodista explica sense embuts el pitjor moment que va viure durant la separació. «Me'n vaig anar perquè no podia saltar, i vaig haver de demanar ajuda. Però no va ser fàcil, perquè no està socialment acceptat. Tothom sap que si et fa mal el cap, pots acabar anant al neuròleg, però si has de recórrer al psiquiatre...».

D'aquesta manera tan contundent s'expressava Méndez sobre la severa depressió que va patir a causa de la ruptura de la unitat familiar. Un relat molt cru que posa els pèls de punta.

«És molt important buscar la salut mental, perquè el malestar emocional és el pitjor»

Lucía Méndez sostenia que els seus dos fills van ser el seu gran suport durant els anys que va estar en tractament. «Cal fer partícip la teva família del que et passa, cal compartir les coses bones i les dolentes És molt important buscar la salut mental, l'equilibri emocional, perquè el malestar emocional és el pitjor», explicava al seu moment.

«M'agrada molt quan la gent escriu sobre la depressió. Quan escriu sobre el tractament que fa, quan reconeix que en un moment donat de la seva vida es va ensorrar i va caure. I que si aconsegueixes aixecar-te, et fas més fort, però costa molt, perquè se n'ha de saber», confessava obertament.

A més de parlar de la mala època que va viure després del divorci, Lucía va explicar que va treballar al PP de José María Aznar quan va guanyar les eleccions generals. «Treballava per a un govern i per un president, sí, però vaig intentar tractar igual tots els periodistes i mitjans. I això, crec, m'ho van valorar», deia.

«Jo escric perquè m'estimin». Així acaba aquesta entrevista a cor obert, on es pot veure una Lucía Méndez més vulnerable que mai.

Parlar d'un divorci traumàtic no agrada a ningú, i menys a la periodista, que no vol mirar enrere pel patiment que va viure. Ara mira cap endavant amb la major positivitat possible.