Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Luis Enrique.

Luis Enrique revela la causa de la mort de la seva filla

Luis Enrique ha parlat del que va passar

Luis Enrique s'ha vist obligat a compartir públicament els detalls de la mort de la seva filla petita, Xana. I és que, després de passar per un dels moments més traumàtics que pot viure una persona, ha recorregut a les xarxes socials per explicar el que va passar.

No hi ha cap dubte que l'entrenador de la selecció espanyola de futbol està passant per un dels moments més estressants de tota la seva carrera professional.

Luis Enrique emocionat
Luis Enrique lamenta la mort de Xana | Europa Press

Després de totes les crítiques que ha rebut per l'elecció que ha fet dels representants d'Espanya, faltaven poques hores perquè juguessin el seu primer partit al Mundial contra la selecció de Costa Rica.

«Hi haurà sorpresa perquè impera la igualtat. Davant d'un equip que se't tanca, si no trobes solucions, comencen les angoixes», va assegurar a través del seu canal de Twitch, acabat d'estrenar.

«La gent està enganxada perquè veu jugadors molt jovenets al màxim nivell, amb molt bon rendiment. Ho percebem clarament».

I va ser, precisament, en aquesta plataforma digital on Luis Enrique ha aconseguit commocionar tots els seus seguidors amb una foto molt especial per a ell.

Xana
Luis Enrique recorda una de les últimes vacances de Xana | TWITCH

«Mireu que valenta. És l'any 2016, tenia set anyets, la primera amb un somriure sempre», va compartir amb tots els seus 'followers', recordant la seva filla morta.

Ara, i després d'aquest tribut emotiu, han sortit a la llum tots els detalls sobre la trista mort de Xana, la filla de Luis Enrique.

Luis Enrique plora la mort de la seva nena

Luis Enrique va donar la pitjor de les notícies el mes d'agost del 2019 passat. I és que, després d'una llarga i dura lluita contra la seva malaltia, Xana va morir amb només nou anys.

A través d'un comunicat oficial que va compartir a les xarxes socials, l'exfutbolista va explicar públicament tots els detalls sobre la patologia de la seva filla.

«La nostra filla Xana ha mort aquesta tarda a l'edat de nou anys, després de lluitar durant cinc intensos mesos contra un osteosarcoma[càncer d'ossos]», va assegurar a través del seu compte oficial de Twitter.

«Donem les gràcies per totes les mostres d'afecte rebudes durant aquests mesos i agraïm la discreció i la comprensió».

A més, no va voler deixar passar l'ocasió per agrair a tot l'equip mèdic que es va encarregar de la malaltia de Xana l'atenció que van dedicar-li a la seva filla.

«També agrair al personal dels hospitals 'Sant Joan de Déu' i 'Sant Pau' per la seva dedicació i tracte, als metges, infermeres i a tots els voluntaris. Amb una menció especial a l'equip de cures pal·liatives de 'Sant Joan de Déu'.

Per acabar el comunicat, Luis Enrique li va dedicar unes paraules emotives a un dels amors de la seva vida. «Et trobarem molt a faltar, però et recordarem cada dia de les nostres vides amb l'esperança que en un futur ens tornarem a trobar. Seràs l'estrella que guiï la nostra família».

Luis Enrique es va centrar en la  seva filla

Luis Enrique va prendre la decisió més encertada i, el juny del 2019, va renunciar al seu càrrec dins de la selecció espanyola de futbol. Tot i que en aquell moment no va especificar els motius, després d'aquest emotiu comunicat, tots els dubtes es van aclarir.

Però, només uns mesos després de la mort de Xana, l'entrenador va decidir reprendre totes les seves funcions dins de la selecció. De fet, va ser ell mateix qui va explicar, amb total fermesa, com havien estat de complicats aquests mesos per a ell.

Luis Enrique i Elena Cullell
Luis Enrique sempre té molt present la seva família | EUROPA PRESS

«Un mai sap com reaccionarà depenent de les situacions. Això de la mort és una cosa que tots hem d'afrontar, però no en l'ordre que m'ha tocat a mi», va assegurar durant una roda de premsa.

Tot i que va ser un cop dur per a ell, Luis Enrique va assegurar que «tenia ganes de recuperar la vida que tenia abans i de tornar a fer el que més m'agrada, relacionar-me amb el futbol, i demostrar a la meva família que la vida continua».